School for Millennials is het antwoord op al je burn-out vragen - Vance

Nu aan het lezen

School for Millennials is het antwoord op al je burn-out vragen

School for Millennials is het antwoord op al je burn-out vragen

De constante drang om je leven te delen met de buitenwereld. Alles tegelijkertijd moeten doen. Stress, prestatiedrang en een overspannen gevoel. Voel je je al aangesproken? Generatie Y, oftewel de millennial, kampt met gigantisch veel nieuwe problemen. Dingen waar onze ouders zich niet zorgen over hoefden te maken.

3310 – School for Millennials

“Wij millennials zijn klaar met studeren en Wikipedia biedt geen antwoord op alle vragen. Onze ouders zijn niet opgegroeid met internet, social media of de YOLO-mentaliteit. Waar kunnen we dan terecht met onze vragen?” Een vraag die oprichtster Wing Yan Man zichzelf stelde toen zij het concept voor School for Millennials bedacht. In oktober opent de school haar deuren met als doel millennials vaardigheden te leren die ze niet op school meekregen. 3310 – School for Millennials, vernoemd naar de bekende Nokia 3310, biedt cursussen gericht op zelfreflectie aan. De school wil hiermee de ‘Gameboy-generatie’ leren meer rust in het leven te creëren.

Waar onze ouders het nog moesten doen met een paar tv-zenders en beperkt werden in hun ambities, kunnen wij alles doen wat we willen. We krijgen met de paplepel ingegoten dat de wereld aan onze voeten ligt en niks ons mag tegenhouden. Dit werd dan ook mogelijk met de geboorte van het internet en de vele innovaties die daarop volgden. Waar we eerst onze dagen doorbrachten in de Pokémon wereld op onze Gameboy, brengen wij die nu door op de smartphone. We worden wakker met Twitter en gaan naar bed met Netflix. Weten we iets even niet? Onze grote vriend Google schiet ons te hulp.

Omgaan met keuzestress

Door alle informatiekanalen binnen ons bereik zien we wat er allemaal mogelijk is. We kunnen alles doen, lezen, maken en worden wat we willen. Dit leidt tot ongelooflijk veel keuzestress. Want er zitten toch maar 24 uren in één dag, dus we hebben nooit genoeg tijd om daadwerkelijk álles te doen. Op de School for Millennials leer je om te gaan met die keuzestress.

Wat moet je je precies bij zo’n school voorstellen? Dagelijks leren cursisten dichtbij zichzelf te staan door middel van praktische oefeningen. Millennials met een constante prestatiedrang leren hoe ze minder druk op zichzelf leggen. Voor de starters of afgestudeerden is er een cursus “Hoe word ik zichtbaar zonder mijzelf te hoeven verkopen?”. Op de school leer je ook zogenoemde soft skills aan die handig van pas komen in elk aspect van het leven. Zo leer je hoe je feedback kunt geven of ontvangen, maar ook hoe je beter kunt communiceren. Het draait bij de School for Millennials vooral om jou, zelfreflectie staat hierbij centraal. De klassen zijn hier speciaal op ingericht, met maximaal twaalf personen per les. Kies eens niet voor de wereld maar voor jezelf.

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.