Begin je dag helemaal zen in 7 minuten met deze meditatie app - Vance

Nu aan het lezen

Begin je dag helemaal zen in 7 minuten met deze meditatie app

Begin je dag helemaal zen in 7 minuten met deze meditatie app

Rol jij ook altijd met tegenzin je bed uit? We vergeten vaak dat het juist hartstikke goed is om je dag rustig te beginnen. In plaats daarvan blijven we zo lang mogelijk snoozen en haasten we daarna om op tijd op werk te komen. Gelukkig hoeft een rustig begin van je dag niet lang te duren: gun jezelf 7 minuten mindfulness met de 7Mind app en je dag kan niet stuk.

Het hoeft niet lang te duren om weer in contact te komen met jezelf. 7Mind biedt daarom no-nonsense meditatie oefeningen van ieder 7 minuten. Je kunt hierbij kiezen voor een specifiek doel, zoals geluk, gezondheid, persoonlijke ontwikkeling of zelfs leidinggeven.

Mindfulness

De meditaties die je op de app kunt vinden werden allemaal ontwikkeld met Prof. Dr. Tobias Esch, meldt 7Mind in een persbericht. Esch is een expert op het gebied van body & mind geneeskunde en voormalig professor aan de Universiteit van Harvard. Alle meditaties volgen het inmiddels bekende principe van Mindfulness. Dit concept werd in 1979 opgericht door prof. Jon-Kabat Zinn. Hij ontdekte met zijn programma Mindfulness-Based Stress Reduction (MBSR) dat meditatie psychologische en medische effecten kan hebben.

Dat het oefenen van meditatie technieken en ademhalingstechnieken rustgevend kan werken, is inmiddels in meerdere studies aangetoond. Zo heeft mindfulness niet alleen een positief effect op je stressmanagement, maar ook op je slaap en zelfs depressie. “Je kan net als bij een spier de controle over gedachten en gevoelens trainen,” vertelt 7Mind, “Door het trainen wordt bijvoorbeeld stress verminderd en gevoelens van geluk verhoogd, en dat al slechts met een paar minuten meditatie per dag.”

Met de 7Mind app kun je meditaties oefenen en deze positieve effecten zelf ervaren. De app is inmiddels de meest populaire mindfulness app in Duitsland en vanaf vandaag ook beschikbaar in Nederland. De Nederlandstalige meditaties werden samen met Brigitte van Baren gecreëerd. Download de app hier als je Apple-gebruiker bent, de app is vanaf februari ook beschikbaar voor Android-gebruikers.

Foto’s: 7Mind

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.