Programma ReChill leert kinderen op komische wijze mediteren - Vance

Nu aan het lezen

Programma ReChill leert kinderen op komische wijze mediteren

Programma ReChill leert kinderen op komische wijze mediteren

De tijd dat je je als kind alleen maar zorgen hoefde te maken over welk spelletje je ging spelen, is voorbij. Kinderen hebben het tegenwoordig maar druk. De druk om te presteren op school wordt alsmaar groter en daar blijft het niet bij. Sporten, muziekles en het maken van vlogs – de kinderen van nu zijn altijd bezig.

Niet alleen volwassenen, maar ook de jongere generaties moeten af en toe een stapje terug doen. Even een zen momentje om volledig te ontspannen. Hier speelt acteur en rapper Akwasi op in met zijn programma ReChill.

Even chillen

ReChill opent een wereld aan ontspanning en meditatie. De rapper laat kinderen op een luchtige en grappige manier kennismaken met ontspanning, waardoor ze beter met hun emoties leren omgaan. Onderzoek toont zelfs aan dat kinderen meer zelfvertrouwen krijgen van meditatie. Ook het concentratievermogen en de creativiteit gaan erop vooruit.

Het concept van ReChill lijkt een beetje op de 7-minute workout. Kinderen worden uitgenodigd om in sessies van 7 minuten bewust te ontspannen. Dit doen zij door middel van oefeningen die iets met een herkenbare situatie te maken hebben. Wat kan je bijvoorbeeld het beste doen als je niet kan slapen? Hier bedenkt Akwasi chill oefeningen voor die worden afgewisseld met komische mantra’s en animaties met wetenschappelijke feitjes.

Het is een hippe versie van Nederland in Beweging en stiekem willen wij volwassenen ook wel meedoen. Gelukkig krijgen we nu de kans. Het programma was namelijk zo’n groot succes op Schooltv.nl dat het nu 24 afleveringen bij NPO Zapp krijgt. Zo kunnen we allemaal eens lekker mindful doen en chillen.

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.