Snapchat alweer onder vuur, nu vanwege 'whitewashing' filters

Nu aan het lezen

Snapchat alweer onder vuur, nu vanwege ‘whitewashing’ filters

Snapchat alweer onder vuur, nu vanwege ‘whitewashing’ filters

Laatst hadden we het al over de Bob Marley-filter op Snapchat, die niet door iedereen goed werd ontvangen. Nu ligt Snapchat weer onder vuur, alleen vanwege een filter die je witter zou maken. Met deze filter worden je ogen groter en krijg je een smaller gezicht. Ook worden onzuiverheden weggehaald. Je zou zeggen dat de meeste mensen hier blij mee zijn, maar van het whitewashing-effect worden weinig mensen blij.

Whitewashing is in dit geval het lichter maken van de huid. In Hollywood gebeurt dit ook veel, door blanke acteurs een niet-blanke rol te geven. Ook hier is de laatste tijd veel kritiek op. Op Twitter reageren veel mensen verontwaardigd over de ‘beautification’ filters van Snapchat, schrijft Digiday.

Snapchat verdedigde de Bob Marley-filter en weigerde het in te trekken. Het bedrijf heeft nog niet op de whitewashing gereageerd.

Anneroos is 23 jaar en woont in Amsterdam. Ze schrijft artikelen voor Vance over uiteenlopende onderwerpen. Ze is onder meer geïnteresseerd in maatschappelijke ontwikkelingen en psychologie.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.