Studenten bedenken game die vluchtelingen aan werk helpt

Nu aan het lezen

Studenten bedenken game die vluchtelingen aan werk helpt

Studenten bedenken game die vluchtelingen aan werk helpt

Een team studenten heeft afgelopen woensdag de Student Creathon in Amsterdam gewonnen met een interactief computerspel voor vluchtelingen. De studenten van het team I AM (Interactive Assesment for Motivation) wonnen de wedstrijd met een game waarbij onder andere de vaardigheden van vluchtelingen razendsnel  in kaart worden gebracht.

De Student Creathon is een eendaagse werkdag waarbij 45 studenten met verschillende achtergronden de opdracht kregen om een praktische oplossing te bedenken om vluchtelingen aan het werk of aan een opleiding te helpen. De wedstrijd werd georganiseerd door Cisco Systems als onderdeel van de ‘Skilling up for the Future’-conferentie in Scheveningen. Het doel van de wedstrijd lag dan ook voornamelijk op het inzetten van digitale vaardigheden.

Edwin Prinsen, Managing Director van Cisco Nederland laat weten dat het stimuleren van studenten om hun digitale vaardigheden te vergroten namelijk heel erg belangrijk is. Hiermee kunnen in de toekomst namelijk oplossingen worden bedacht die nodig zijn om de (Europese) economie te laten groeien.

De uiteindelijke winst ging naar het team I AM dat een spel ontwierp waarbij met sensors, camera’s en stressmeters de lichamelijke en geestelijke gesteldheid van de deelnemers wordt getest. Het uiteindelijke doel van het spel is om de gebruiker te kunnen voorzien in passend werk, een passende opleiding en eventueel passende gezondheidszorg. Met ondersteuning van Cisco experts wordt het concept van het team nu verder uitgewerkt.

Tosca (22) is blogger en afstudeerder bij OKGO Media. Gefascineerd door de snelle technologische ontwikkelingen en de invloed daarvan op de maatschappij.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.