Je kunt zelf onderdeel zijn van The Smartphone Orchestra op Lowlands

Nu aan het lezen

Je kunt dit jaar zelf onderdeel zijn van het immens grote smartphone-orkest op Lowlands

Je kunt dit jaar zelf onderdeel zijn van het immens grote smartphone-orkest op Lowlands

Volgende weekend is weer Lowlands-weekend. Naast optredens van grote bands, nog onbekende singer-songerwriters en underground dj’s, is er ook altijd veel ruimte voor cultuur en experimenten. Zo beleeft dit jaar The Smartphone Orchestra zijn premiere. Een uniek concert, waarbij de smartphones van het publiek onderdeel uitmaken van het orkest. De bedoeling is dat er zo’n 5000 smartphones meedoen en dat die samen muziek gaan maken.

Het unieke optreden van The Smartphone Orchestra vindt zondagmiddag om 12:00 uur plaats. Het is de officiële wereldpremière van het concept, al zijn er al wel een aantal try-outs geweest. Lowlands laat weten:

Zet nu eens niet je telefoon, maar jezelf even op stil! Na waanzinnige testsessies op Oerol, met Spinvis en op het Barcelonese Sonár Festival kan de première natuurlijk nergens anders zijn dan met jullie allemaal samen op Lowlands.

Om mee te doen hoef je geen app te installeren of een bepaalde type smartphone te hebben. Een telefoon met een volle accu en een 3G of 4G-verbinding is genoeg. Tijdens het optreden hoef je enkel een link te openen in je browser en op die manier kan je telefoon worden aangestuurd. Er wordt relatief weinig data verstuurd, dus je hoeft geen zorgen te maken over je bundel of een overbelast netwerk. De grote vraag is natuurlijk: hoe klinkt het? Dat horen we zondag op Lowlands!

The Smartphone Orchestra is een concept van het creatieve lab WildVreemd, dat het project tot stand heeft kunnen brengen dankzij subsidie van het Fonds Podiumkunsten.

Elger van der Wel woont in Utrecht. Hij schrijft op Vance over uiteenlopende onderwerpen.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.