Tóch nog cultuur snuiven dankzij het initiatief 'Thuisuitjes'

Nu aan het lezen

Tóch nog cultuur snuiven dankzij het initiatief ‘Thuisuitjes’

Tóch nog cultuur snuiven dankzij het initiatief ‘Thuisuitjes’

We zitten allemaal aan huis gekluisterd en kunnen in principe geen kant op. Een rondje wandelen kan, maar het is natuurlijk de bedoeling om zoveel mogelijk thuis te blijven. Juist nu we wel wat kunst, natuur, afleiding en plezier kunnen gebruiken. Gelukkig is daar een oplossing voor gevonden, want met het initiatief Thuisuitjes haal je de cultuur gewoon in huis.

Door middel van Instagram Live is het voor jou mogelijk om toch nog wat cultuur te kunnen snuiven.

Thuisuitjes

Op het Instagramaccount van Thuisuitjes kun je nu weer de leukste plekken in Nederland bezoeken. En dat doe je gewoon thuis, vanaf de bank, je hangmat in de zon of vanuit je luie stoel. Via Instagram Live zul je door medewerkers van musea, toeristische trekpleisters, theaters, speciaalzaken, pret- en dierenparken een virtuele rondleiding krijgen.

Het leuke hieraan is dat iedereen mee kunt kijken én vragen mag stellen. Elke week kun jij genieten van een andere virtuele tour. De thuisuitjes zijn vooral bedoeld voor jonge kinderen die nu plotseling aan huis gekluisterd zitten en oudere mensen die nu onverhoopt niet meer op pad kunnen.

Van schapenboerderij tot kasteel

Er staan een hoop verschillende soorten uitjes op de planning. Diverse musea, tentoonstellingen en natuuromgevingen werken mee. De komende weken zal onder andere een schapenboerderij op Terschilling worden bezocht, het strand van Scheveningen en een dierenpark. Maar ook een kasteel en een banketfabriek. Voor ieder wat wils dus!

Ook tijdens de feestdagen zoals Koningsdag en Bevrijdingsdag worden toepasselijke thuisuitjes georganiseerd.

Aftrap

De aftrap is aanstaande maandag 20 april om 14.00 uur. Je kunt dit live volgen via het Instagram.com/thuisuitjes. Benieuwd wat het complete programma is voor de komende tijd? Meld je dan hier aan om het programma in je mailbox te ontvangen.

thuisuitjes

Thuisuitjes is tot stand gekomen door een nauwe samenwerking met diverse regionale verkeersbureaus, culturele en recreatieve instellingen en wordt ondersteunt door T-Mobile Thuis.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.