Trump campagne verbiedt offstage verslaggeving - Vance

Nu aan het lezen

Trump campagne verbiedt offstage verslaggeving

Trump campagne verbiedt offstage verslaggeving

Presidentskandidaat Donald Trump zorgde afgelopen dinsdag voor aardig wat ophef onder de verslaggevers. Tijdens zijn bezoek aan Myrtle Beach werd de pers in een heuse ‘press pen’ vastgehouden, zelfs tot na zijn speech.

Verslaggevers kregen te horen dat zij het terrein niet mochten verlaten zolang Trump zich in dezelfde ruimte bevond. Dit heeft te maken met het nieuwe campagne-beleid van Donald Trump. De Geheime Dienst is, op verzoek van de kandidaten zelf, deze maand begonnen met het beschermen van Trump en mede-Republikein kandidaat Ben Carson.

Trump en Carson zijn naast Hillary Clinton, die na haar rol als first lady levenslang bescherming heeft gekregen, de enigen die beschermd worden door de Geheime Dienst. Dinsdag mocht de pers de ruimte niet verlaten, en werden verslaggevers zelfs geëscorteerd naar het toilet om te verzekeren dat het beleid niet geschonden werd.

Onrust op Trump-terrein

Er wordt de laatste tijd veel onrust veroorzaakt tijdens de evenementen waar Trump bij aanwezig is: zo ontstond er afgelopen maand een gewelddadige protestbijeenkomst tussen voor- en tegenstanders van Trump. Ook was er zaterdag een conflict tussen blanke supporters van Trump en Black Lives Matter activisten.

De veiligheidsmaatregelen worden niet zonder reden doorgevoerd, maar dit veroorzaakt wel problemen bij de verslaggeving van evenementen. Zo wordt de pers beperkt in het voeren van interviews en kan de verhoogde security leiden tot logistieke problemen.

Trump is niet zo goed in het te vriend houden van de pers, maar zoals velen zeggen: negatieve aandacht is ook aandacht.

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.