Techwereld spreekt zich uit tegen het immigratiebeleid van Trump

Nu aan het lezen

Techwereld spreekt zich uit tegen het immigratiebeleid van Trump

Techwereld spreekt zich uit tegen het immigratiebeleid van Trump

De afgelopen maand is Trump nog meer in het nieuws geweest dan anders. En niet op een goede manier. Sinds Trump in mei instemde met een nieuw immigratiebeleid is hij flink onder vuur komen te liggen. In dit beleid worden kinderen namelijk van hun ouders gescheiden als ze illegaal Amerika binnenkomen. De Amerikaanse overheid heeft de afgelopen weken al zeker tweeduizend (!) jonge kinderen van hun ouders gescheiden.

De afgelopen weken zijn beelden in de media te zien van huilende kinderen in kooien. Volgens Trump is dit de schuld van de Democraten, want zij zouden van hem moeten instemmen met het plan om een muur te bouwen tussen Amerika en Mexico. Die zo’n tientallen miljarden gaat kosten.

Techwereld

Gisteren werden er ook uitspraken gedaan in de techwereld. Apple-topman Tim Cook vertelt aan Irish Times dat het hartverscheurend is om de foto’s te zien en de kinderen te horen. Hij noemt het immigratiebeleid inhumaan en benadrukt dat iedereen behandeld moet worden met waardigheid en respect.

Maar hij was niet de enige die zich uitsprak over de situatie. De rest van de ‘Big Five’ van de techwereld, waar Facebook, Google, Amazon en Microsoft ook bijhoren, hebben ook gereageerd.

Zo roepen Mark Zuckerberg en Sheryl Sandberg mensen op om geld te doneren. En wel aan mensenrechtenorganisaties die nu opkomen voor de ouders en kinderen die van elkaar worden gescheiden door dit immigratiebeleid. Zij vinden dat het zero-tollerance beleid onmiddellijk moet stoppen.

Google topman laat in een tweet weten dat er gezocht moet worden naar een betere oplossing:

Het is niet de eerste keer dat de techwereld het niet eens is met een keuze van Trump. De vorige keer kwamen de topmensen in de techwereld in opspraak nadat Trump een reisverbod instelde voor moslimlanden.

Huilende nieuwslezeres

De situatie is niets anders dan hartverscheurend te noemen. De Amerikaanse nieuwslezeres Rachel Maddow werd zelfs te emotioneel tijdens een live-uitzending. Ze kon niet meer uit haar woorden komen:

Wel laat ze op Twitter weten wat de tekst was die ze niet meer uit haar mond kon krijgen:

Ze schrijft: “Het presidentschap van Trump hebben officieel baby’s en jonge kinderen van hun ouders bij de grens van Mexico en de U.S gescheiden. Ze sturen de kinderen naar tenminste drie ‘tender age’-shelters in Zuid-Texas. Advocaten en medische hulpverleners die de shelters van de Rio Grande Valley hebben bezocht, beschreven het als speelruimtes van jonge, huilende kinderen in crisis.”

Echt nodig is het niet om je excuses voor zoiets aan te bieden. Ik denk namelijk dat dit de meest menselijke reactie  op de hele situatie is.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.