De tofste uitjes voor een onvergetelijke Kerstvakantie

Nu aan het lezen

Niks te doen in de kerstvakantie? We hebben de tofste uitjes voor je verzameld!

Niks te doen in de kerstvakantie? We hebben de tofste uitjes voor je verzameld!

Voor wie geen idee heeft hoe hij of zij zijn vrije dagen rond de kerst weet in te delen, hier een paar leuke tips om je kerstvakantie op te vullen met culturele en muzikale uitjes!

1. Amsterdam Light Festival

Je kunt nog eventjes genieten van de verlichte binnenstad van Amsterdam. Tot en met 22 januari 2017 zijn er meer dan 35 kunstwerken en installaties van kunstenaars, designers en architecten te bewonderen tijdens de vijfde editie van het Amsterdam Light Festival.

De lichtkunstwerken zijn langs een vaar- en wandelroute te bekijken, maar als je ’s avonds zelf een rondje loopt langs de grachten, kom je gegarandeerd één van de prachtige lichtkunstwerken tegen.

2. The Art of Banksy

Wie de iconische werken van de Britse street artist Banksy nog wil bewonderen, moet snel zijn. De tentoonstelling THE ART OF BANKSY is tot en met 8 januari te zien in Beurs van Berlage in Amsterdam, 5 minuten lopen van het centraal station. Alle werken uit de tentoonstelling zijn afkomstig uit privécollecties; werken op canvas, schilderijen en sculpturen vertellen het kleurrijke verhaal van de kunstenaar.

Eén van de recente werken van Banksy was in het vluchtelingenkamp in Calais: een muurschildering van Steve Jobs, zelf zoon van een Syrische migrant. Hij staat afgebeeld met een zak op zijn rug en een oude Apple Macintosh-computer in zijn rechterhand.

3. Tentoonstelling Utrecht Centraal in het Spoorwegmuseum

Het spoorwegmuseum heeft dit jaar een tentoonstelling geopend over de geschiedenis van het centraal station in Utrecht. De aanleiding hiervan was de heropening van het belangrijkste spoorwegknooppunt van ons land begin deze maand. De tentoonstelling laat door middel van foto’s, video’s en objecten zien hoe het stationsgebied in Utrecht gaandeweg de jaren compleet veranderd is. Want wat stond er eigenlijk vroeg op de plek van het gigantische winkelcentrum Hoog Catharijne?

4. Kerstcircus Nijmegen

In Nijmegen vindt de zevende editie van het Kerstcircus plaats met veel verschillende dieren en een gloednieuwe circusvoorstelling. Van 23 december 2016 tot en met 3 januari 2017 is het circus dit jaar voor het eerst op het Jonkerbosplein, direct naast het station Nijmegen Goffert. Eén en al kerstsfeer voor jong en oud in een verwarmd tentencomplex, ook niet onbelangrijk!

5. 90 jaar Marilyn Monroe

De meest iconische vrouw Marilyn Monroe zou dit jaar 90 zijn geworden en naar aanleiding daarvan is de tentoonstelling 90 jaar Marilyn Monroe geopend in De Nieuwe Kerk, Amsterdam. Tot en met 5 februari 2017 is de tentoonstelling over het leven van de stijlicoon te bezoeken. Veel privébezittingen, zoals beroemde kledingstukken, accessoires en persoonlijke documenten geven samen met foto’s en filmfragmenten een uniek beeld van de beroemde vrouw.

6. Theater of musical

Naast alle tentoonstellingen, zijn er ook tal van theatershows of musicals die je kunt bezoeken. Voor een uitje met de kids is Disney On Ice: Celebrates 100 Years Of Magic een echte aanrader. Deze fantastische voorstelling vindt plaats van 21 tot en met 26 december in de Jaarbeurs Utrecht en van 28 tot en met 31 december in de RAI Amsterdam.

Bovendien spelen de musicals Lion King, Bodyguard, Ciske de Rat en HAIR ook in de Nederlandse theaters en zijn stuk voor stuk een muzikaal spektakel!

Carmen is 20 jaar, vierdejaars studente Journalistiek en woont in Amsterdam. Ze leest en schrijft graag over inspirerende mensen, emigreert het liefst naar een warm land en drinkt de hele dag thee.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.