Vervolg op Space Jam wordt geproduceerd door Black Panther's Ryan Coogler

Nu aan het lezen

Vervolg op Space Jam wordt geproduceerd door Black Panther’s Ryan Coogler

Vervolg op Space Jam wordt geproduceerd door Black Panther’s Ryan Coogler

Ryan Coogler behaalde dit jaar een groot succes met Black Panther, die hij regisseerde. De regisseur heeft het echter druk, want zijn volgende project staat alweer klaar. Coogler gaat namelijk samen met LeBron James het vervolg op Space jam maken, meldt The Hollywood Reporter.

De eerste Space Jam verscheen in 1996 en is een combinatie tussen een tekenfilm en een live-action film. In de film zien we hoe Michael Jordan naar de wereld van de Looney Toones gehaald wordt. De Looney Tunes hebben zijn hulp nodig, omdat in een basketbalwedstrijd bepaald wordt of ze slaven worden of niet. Maar een van de Looney Tunes kan basketballen.

Vervolg

Het vervolg verschijnt waarschijnlijk in 2019. Ryan Coogler gaat de film niet regisseren, maar produceren. Terence Nance, bekend van Random Acts of Flyness, doet het regisseerwerk. LeBron James neemt de hoofdrol op zich, naast natuurlijk allerhande Looney Tunes-bekendheden.

“De samenwerking bij Space Jam is zoveel meer dan het samen met de Looney Tunes maken van deze film”, aldus James. “Het is zoveel groter. Ik zie graag dat kinderen begrijpen hoe machtig ze zich kunnen voelen en hoe empowered ze kunnen zijn als ze hun dromen niet opgeven. Ik denk dat Ryan dat voor veel mensen gedaan heeft.”

Er zijn al tijden speculaties over het vervolg op de film, en er zijn ook al diverse regisseurs en schrijvers geweest. Maar nu is er dus eindelijk beweging in het project.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.