Vlogger maakt belangrijk punt met prinsessenkostuums - Vance

Nu aan het lezen

Vlogger maakt belangrijk punt met prinsessenkostuums

Vlogger maakt belangrijk punt met prinsessenkostuums

Toen vlogger Deepica Mutyala opgroeide, hield ze regelmatig verkleedfeestjes met vriendinnen – zoals vele jonge meisjes wel eens doen. Maar in plaats van dat ze zelf mocht kiezen welk personage ze wou spelen, werd ze vaak de rol opgelegd van die ene gekleurde persoon uit de film, aangezien ze zelf een Indische afkomst heeft. “Ik wilde altijd Posh Spice zijn, maar vanzelfsprekend werd ik Scary Spice,” schrijft ze op haar blog. “Ik wilde Kelly Kapowski zijn, maar moest Lisa Turtle spelen.” En wat betreft Disney prinsessen is ze niet verder dan Jasmine gekomen.

“Om wel eerlijk te zijn, ik wilde altijd Jasmine zijn toen ik opgroeide. Maar als ik terugkijk, denk ik dat dat komt omdat het voelde als de enige optie,” vertelt Mutyala. “Ik had het gevoel alsof iets anders zijn niet kon door mijn huidskleur, wat een grote reden is dat ik deze video wou maken.” De video hierboven is een deel van haar #BeYourOwnPrincess project, waarmee ze meiden van alle leeftijden aanspoort om wie dan ook te zijn waar je zelf zin in hebt.

Het filmpje begint met een sms-gesprek tussen Mutyala en een vriendin, waarin ze bespreken wat ze aandoen voor Halloween. Wanneer Mutyala zegt dat ze als prinses wil gaan, reageert haar vriendin “Wie weet… Misschien ontmoet je dit jaar je Aladdin ;)”

“Het sms-gesprek is helemaal echt en ik denk dat het concept erachter is dat mensen zich ermee kunnen identificeren – dat gevoel dat er verwachtingen worden gemaakt over je gebaseerd op je huidskleur,” zegt Mutyala. De boodschap is echter niet alleen voor gekleurde meiden en vrouwen; het is voor iedereen die moeite heeft met geaccepteerd worden.

De video gaat verder met Mutyala, die zich omtovert tot Assepoester, Ariel en ja hoor; Jasmine. Maar vervolgens ook in een prins. “Ik zal de eerste zijn die zegt dat ik geen pro ben, maar het maakt me misselijk om te lezen over het pesten van de transgender maatschappij. Ik hoop dat deze video een kind daarbuiten helpt om zich comfortabel te voelen om helemaal zichzelf te zijn,” schrijft ze op haar blog. “Ik hoop ook dat het helpt om ouders hun kind comfortabel te laten voelen om helemaal zichzelf te zijn. Je kan iedereen zijn die je wil zijn, hoe je er ook uitziet van de buitenkant. Het is wie je bent vanbinnen dat telt en dat je definieert.”

1446144477-cinderella 1446144599-ariel 1446144321-jasmine 1446144784-prince-charming

Hoewel het project #BeYourOwnPrincess heet, gaat het veel verder dan dat. “De diepere boodschap is iets dat algemeen in het leven speelt, niet alleen bij wat je aandoet voor Halloween – ben je eigen persoon, wat de maatschappij je ook vertelt. Toen ik de naam bedacht… mijn gedachte was dat ‘princess’ eigenlijk gewoon staat voor ‘persoon’,” zegt Mutyala.

Lees meer over dit bijzondere project op Mutyala’s blog en bekijk de video voor zowel levens- als Halloween-inspiratie.

Nikki (22) studeert Communicatiewetenschap in Nijmegen en deed daarvoor een minor Journalistiek aan Western University in London, Canada. Ze is geïnteresseerd in fotografie, digitale ontwikkelingen en design.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.