Voor het eerst donkere spitzen voor balletdanseressen op de markt - Vance

Nu aan het lezen

Voor het eerst donkere spitzen voor balletdanseressen op de markt

Voor het eerst donkere spitzen voor balletdanseressen op de markt

De spitzen verschenen voorheen altijd in een lichtroze kleur in de winkels. Voor donkere balletdanseressen zorgt dat nogal voor een contrast van de huidskleur en de kleur van de balletschoen. Daar is nu verandering in gekomen, want voor het eerst in de geschiedenis zijn er balletschoenen gemaakt die beter passen bij de huidskleur van donkere balletdanseressen.

Het Britse balletgezelschap Ballet Black is namelijk een samenwerking aangegaan met de balletfabrikant Freed of London. Zij maken de donkergekleurde spitzen.

Lichte huid

In de balletwereld wordt de nadruk erg op de lichte huidskleur gelegd. Zo zie je in de meeste balletwinkels alleen maar lichtroze panty’s, balletschoenen en pakjes. Om ervoor te zorgen dat dit contrast niet té groot is voor donkere danseressen, kleurden de danseressen de spitzen zelf met foundation.

Cara Robinson, danseres bij het Ballet Black vertelde aan BBC dat ze maar liefst 12 tot 15 tubes foundation per week gebruikte. Ze noemt het een naar ritueel.

Ballet Black

Bij de dansgroep Ballet Black hebben ze een multicultureel dansgezelschap. Zo zitten er dansers van Afrikaanse en Aziatische afkomst. De groep vindt het belangrijk om te investeren in de multiculturele balletwereld.

De Franse danseres Marie Astrid Mence vertelt dat ze het vroeger best moeilijk vond om nergens haar eigen huidskleur te kunnen vinden voor ballet. “Om je eigen huidskleur in een balletwinkel te vinden, is heel speciaal. Ik voelde me voor het eerst echt onderdeel van de balletindustrie.”

Met deze samenwerking hoopt de dansgroep jonge dansers te inspireren om aan ballet te beginnen, ongeacht je huidskleur.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.