Voormalig hoofdtekenaar maakt nog één nieuwe strip voor jarig Suske en Wiske

Nu aan het lezen

Voormalig hoofdtekenaar maakt nog één nieuwe strip voor jarig Suske en Wiske

Voormalig hoofdtekenaar maakt nog één nieuwe strip voor jarig Suske en Wiske

De stripboekenserie Suske en Wiske is inmiddels alweer 75 jaar oud, en dat moet natuurlijk gevierd worden. Speciaal voor het jubileum is dan ook wel een heel bijzonder album verschenen. Voormalig hoofdtekenaar Paul Geerts is namelijk uit zijn pensioen gekomen om nog één verhaal te maken van het bekende duo. Het album ligt nu in de winkel voor 7,99 euro.

Suske en Wiske bestaat al sinds 1945 en werd in eerste instantie gemaakt door Willy Vandersteen, die alle verhalen zelf bedacht, schreef en tekende. Maar Vandersteen moest op een gegeven moment ook meer aandacht besteden aan andere strips. In 1968 kwam zijn opvolger in dienst: Paul Geerts. Hij werkte eerst als inkter, maar ging later ook met Vandersteen aan de slag met de scenario’s. In 1972 verscheen het eerste album dat volledig gemaakt was door Geerts.

Geerts heeft Suske en Wiske ontzettend lang gemaakt. Pas in 2002 ging hij met pensioen en werd de strip volledig door een ander overgenomen. Maar nu komt Geerts dus voor één keer terug met nog een nieuw album. Hij maakte De preutse prinses, een echt eerbetoon aan Vandersteen en het door hem bedachte universum. Ook leuk: het album is volledig voorzien van een vintage look-and-feel. Zo staat het iconische rode kader op de cover.

Prinses naar Thailand

In De preutse prinses koopt Lambik op een rommelmarkt een Thais masker. Maar dat masker begint midden in de nacht opeens te praten. Barabas’ klantentapper maakt het mogelijk om het masker te verstaan. Wat blijkt: het masker heeft hulp nodig om de opvolger van de oude koning te vinden. Dat moeten de jongste zoon en zijn verloofde zijn, maar zij zijn gemist. De oudere zoon is niet alleen minder geliefd, maar ook jaloers op zijn broer en wil voorkomen dat zijn broer de troon zal bestijgen. Het is dus tijd om met de teletijdmachine te reizen en de prins en zijn verloofde te gaan zoeken.

Het stripboek is nu al verkrijgbaar in diverse boekwinkels, en kost 7.99 euro.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.