Ook Suske en Wiske gaan aan de technologie in nieuw album

Nu aan het lezen

Ook Suske en Wiske gaan aan de technologie in nieuw album

Ook Suske en Wiske gaan aan de technologie in nieuw album

Technologie neemt de wereld over, maar niet alleen die van ons. Ook in de wereld van Suske en Wiske komt het nu aan bod, namelijk in het nieuwe stripalbum BRBS 2.0. Het album verscheen gisteren voor 5,99 euro.

In het album vindt professor Barabas een high-tech apparaat uit. Daardoor komen Suske en Wiske in een digitale omgeving terecht, waar het geluk van de mensheid gestuurd wordt door zwevende bollen. Probleem is echter dat geluk niet voor iedereen hetzelfde betekent en van een aantal onverwachte factoren afhangt. Het gaat dus snel fout.

Actualiteit

Met het album wordt ingespeeld op de actualiteit. Wij hebben immers ook steeds meer te maken met kunstmatige intelligentie en robotisering. Daardoor zijn er talloze ethische vraagstukken waar mensen zich het hoofd over buigen. Bovendien zijn we ook steeds meer bezig met geluk, en wat dat eigenlijk is.

De striphelden mengen zich nu dus in die discussie. Daarbij stellen ook zij de ethische vragen die we bij technologische toepassingen aan de kaak.

Suske-en-Wiske

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.