WhatsApp heeft nieuwe functie en komt met eenzijdige groepsapps

Nu aan het lezen

WhatsApp heeft nieuwe functie en komt met eenzijdige groepsapps

WhatsApp heeft nieuwe functie en komt met eenzijdige groepsapps

Word jij soms ook helemaal gek van groepsapps die maar niet lijken te stoppen? Net voordat je gaat slapen ben je nog tientallen berichten aan het wegwerken en als je wakker wordt is dit weer het eerste wat je doet. Alsof de mensen in die groepen niets anders te doen hebben dan iedereen bestoken met hun appjes. Daar lijkt nu een oplossing voor te zijn.

Je kunt natuurlijk de groepen op stil zetten, maar zodra jij WhatsApp opent, wordt je meteen weer duidelijk hoeveel gesprekken je gemist hebt. Maar nu is het mogelijk om een groep aan te maken waarbij je alleen als beheerder iets kunt zeggen.

Geen spam meer

Dat zal een einde maken alle gifjes, kattenplaatjes en memes die nu oneindig verstuurd kunnen worden in groepschats. Niet echt een gezellige functie, want het wordt nogal eenrichtingsverkeer natuurlijk. Het is wel handig als je bijvoorbeeld teamleider bent op je werk, waardoor de groep dus alleen bedoeld is voor informatie.

De functie in een chatapp is niet nieuw trouwens. Op Telegram bestaat deze functie al een stuk langer, en wordt dan ook gebruikt voor verschillende soorten groepen.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.