De nieuwe Legend of Zelda game bevat een opmerkelijke verrassing

Nu aan het lezen

Eerste beelden nieuwe Legend of Zelda game bevatten een opmerkelijke verrassing

Eerste beelden nieuwe Legend of Zelda game bevatten een opmerkelijke verrassing

De manier waarop mannen en vrouwen in videospelletjes worden weggezet, is allesbehalve origineel of ook maar enigszins niet-clichématig. Toch lijkt The Legend of Zelda, gelanceerd in 1986 en een klassieker in het action-adventuregenre, wel mee te gaan met de tijd.

Morgen lanceert het merk de nieuwe Legend of Zelda game, en hoewel deze alleen nog een werktitel heeft en er nog weinig bekend is over het spel, bevat het al ongetwijfeld opmerkelijke verrassingen, schrijft Cogconnected.

Emancipatie

Fans houden het bijna niet meer van spanning door het fantastisch vormgegeven landschap én de nieuwe mogelijkheid van Link om bergen te beklimmen. Nu komt daar ook nog een teaser bij die impact heeft op de held van het verhaal: Link zou weleens een vrouw kunnen worden.

Dit blijkt uit een afbeelding van een E3 Zelda badge, per ongeluk vrijgegeven door Amazon.

Hoofdpersonage

Zelda-games draaien om het verkennen van een uitgestrekte wereld gevuld met dungeons en monsters. Op de afbeelding zijn twee verschillende karakters te zien met andere details in het gezicht.

Hoewel het dus zou kunnen dat er met de komst van het vrouwelijke figuur (zie rechts op de foto) een compleet nieuw karakter zijn entree doet, lijkt het vrij overtuigend dat Nintendo dinsdag de langverwachte feature introduceert waarmee spelers kunnen kiezen uit een mannelijk en vrouwelijk hoofdpersonage.

Morgen vindt de lancering van het nieuwe spel plaats. De game is pas vanaf 30 december 2016 verkrijgbaar.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.