Zo komen Nederlandse millennials de kerstdagen door - Vance

Nu aan het lezen

Zo komen Nederlandse millennials de kerstdagen door

Zo komen Nederlandse millennials de kerstdagen door

De kerstdagen staan voor de deur en dat betekent in de meeste gevallen dat er weer een hoop te plannen valt. Hoe zorg je ervoor dat je niemand teleurstelt tijdens kerst? En dat je in slechts twee dagen tijd toch de héle familie even kunt zien? Het kan wel eens voor wat stress zorgen. Toch blijkt dat kerst niet meer alleen voor familie is, want een groot deel van de jongeren kijkt er ook naar uit om kerst met vrienden te vieren.

Derde kerstdag

Omdat eerste en tweede kerstdag vaak volgepropt zit met familiebijkomstigheden, is er de zogenaamde derde kerstdag in het leven geroepen. Een dag waarop de Nederlandse millennials kerst vieren met vrienden, blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Motivaction.

Hoewel het grote deel van de jongeren toch kerst met familie viert, zijn ze ook weer toe aan iets anders na deze twee dagen. 27 procent besluit daarom om er gewoon nog een dag aan vast te plakken om derde kerstdag te vieren. Deze dag wordt trouwens niet alleen gebruikt om gezellig samen te eten, maar vooral om er nog even een écht feestje van te maken.

Ook dat blijkt massaal te gebeuren. 28 procent duikt op deze dag nog even de kroeg in voor een borreltje. Daarnaast wordt deze dag door 21 procent gevierd op een huisfeestje. Het is tenslotte nog steeds feest!

Kersttradities

Dit onderzoek geeft ook een mooi inzicht in welke kersttradities ook anno 2018 nog steeds in stand worden gehouden. Kerstmuziek luisteren blijkt toch traditie nummer één te zijn. Maar liefst 79 procent van de jongeren maakt zich hier schuldig aan. Op nummer twee van de tradities staat een kerstboom in huis, waar 78 procent aan meedoet.

Andere tradities zijn gourmetten en het hebben van een kerstontbijt. Een kaartje sturen wordt steeds minder populair, dat wordt door 48 procent nog gedaan.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.