Apple kondigt nieuwe videodienst Apple TV+ aan met Oprah Winfrey - Vance

Nu aan het lezen

Apple kondigt nieuwe videodienst Apple TV+ aan met Oprah Winfrey

Apple kondigt nieuwe videodienst Apple TV+ aan met Oprah Winfrey

Gisteren kondigde Apple maar liefst vier (!) nieuwe producten aan tijdens de presentatie. Zo zal de techgigant zich richten op video’s, games, creditcards en nieuws. Vooral bij de videodienst Apple TV+ werd van te voren al flink naar uit gekeken. Het werd dan ook aangekondigd met grote namen als Reese Witherspoon, Jennifer Aniston en Oprah.

Met de dienst Apple News krijg je toegang tot zo’n 300 tijdschriften. Een abonnement hierop zal 10 dollar per maand gaan kosten. Het doet ons erg denken aan de Blendle app, en zal vooralsnog alleen in de VS en Canada beschikbaar zijn. Apple Card zal voorlopig ook niet in Nederland beschikbaar zijn.

Apple TV+

Tim Cook kondigt aan dat Apple TV+ anders moet worden dan de streamingsdiensten die al bestaan. Het moet een platform worden voor verhalenvertellers. Zo heeft regisseur Steven Spielberg de serie Amazing Stories gemaakt en zullen Jennifer Aniston, Reese Witherspoon en Steve Carell te zien zijn de komische dramaserie Morning Time. Dit gaat over een ochtendshow in Amerika.

Tot slot verscheen ook Oprah Winfrey op het podium. Zij zal documentaires maken voor Apple TV+. Het zal gaan over seksuele mishandeling en mentale ziektes zoals een depressie.

De dienst zal in het najaar gelanceerd worden in honderden landen. De kans is groot dat Nederland hier ook bij zit. Wat de videodienst zal kosten, is nog niet bekend.

Concurrentie

Als de dienst in het najaar wordt gelanceerd, dan heeft Apple TV+ te maken met veel concurrentie van grote namen. Zo weten we dat Disney bezig is met een eigen streamingsdienst, genaamd Disney+. Daarnaast investeert Netflix miljarden in eigen series en films.

Apple zegt een compleet andere categorie te zijn. Naast de eigen content van Apple, zal er ook content van HBO te zien zijn. Netflix heeft voor deze optie bedankt, werd eerder al duidelijk.

Apple Arcade

Naar de grote aankondiging van de streamingsdienst, werd ook Apple Arcade aangekondigd. Meer dan honderd games zullen hierin worden aangeboden. Apple wil hiermee nadrukkelijk inspelen op de games die worden gespeeld op smartphones en tablets. Wat de prijs van deze dienst zal worden, is ook nog niet bekend.

Avalon (27) schrijft over ontwikkelingen - die van zichzelf en van de wereld. Deelt haar (persoonlijke) avonturen maar al te graag.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.