Langer leven? Bezoek eens wat vaker een concert

Nu aan het lezen

Langer leven? Bezoek eens wat vaker een concert

Langer leven? Bezoek eens wat vaker een concert

Een concert bezoeken zorgt voor een heerlijk avondje uit. Je krijgt de kans om ein-de-lijk die ene artiest live te zien en je hebt weer een mooi avondje voor in de boeken. Wat het vooral leuk maakt, is de terugblik naar het concert als je de muziek weer eens luistert.

Wat naar concerten gaan nog specialer maakt, is dat je langer leeft door naar veel concerten te gaan. Dat blijkt uit onderzoek van O2 en het Goldsmiths College. Twintig minuten naar een live concert kijken, verhoogt je humeur al met 21 procent.

Beter humeur

Dat wil zeggen dat naar een concert gaan zelfs beter werkt dan een lesje yoga. Twintig minuten yoga verbetert je humeur namelijk met ‘slechts’ 10 procent. Even ter vergelijking: een wandeling maken met de hond zorgt voor een verhoging van 7 procent.

Daarnaast kwamen de onderzoekers erachter dat fanatieke concertbezoekers gemiddeld positiever over zichzelf zijn, socialer in de omgang met andere mensen en productiever. Dat zijn nog eens mooie uitkomsten!

Langer leven

De onderzoekers zeggen dat een beter welzijn gelijk staat aan een langer leven. Eens in de twee weken naar een concert gaan, kan je leven met wel negen jaar verlengen. Dat is dus een goede reden om eens wat vaker naar een concert of festival te gaan.

Je moet er natuurlijk wel rekening mee houden dat je naast het genieten van het optreden, vaak ook wel zult genieten van een biertje of wijntje. Alhoewel er eerder gedacht werd dat het drinken van alcohol je leven verkort, bleek dat nieuwtje toch iets te kort door de bocht te zijn.

Wil je zo’n 9 jaar langer blijven leven? Ga dan vooral naar een concert of festival voor de muziek. En doe een beetje rustig aan met de drankjes.

Avalon (26) schrijft over ontwikkelingen - die van zichzelf en van de wereld. Deelt haar (persoonlijke) avonturen maar al te graag.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.