Gronings corpsmeisje staat op tegen slutshaming met Facebook-video - Vance

Nu aan het lezen

Gronings corpsmeisje staat op tegen slutshaming met Facebook-video

Gronings corpsmeisje staat op tegen slutshaming met Facebook-video

“Het laagste meisje van het jaar.” Studente Milou Deelen was het lijdend voorwerp van een lied dat jaarlijks door tientallen jongens wordt gezongen in de studentenvereniging Vindicat. Ze was er klaar mee en postte een protestvideo op Facebook die inmiddels meer dan 200.000 keer bekeken is.

Het was maar een grap zeiden de jongens van het Groningse corps. “Ik heb geen één keer gelachen. Ook niet toen er over mij werd geschreven dat je mij kon doen voor een pakje peuken en een Smirnoff”, schrijft Milou op haar Facebook-pagina.

‘Mijn seksualiteit’

Het is een bekend fenomeen bij studentenverenigingen en Vindicat heeft al vaker respectloze acties vertoond naar vrouwen toe (bangalijst). Milou werd ook vaak uitgemaakt voor hoer, slet of laag wijf. “Slutshaming gebeurt overal en dat is niet oké. Mijn seksualiteit is van mij, en niet stof voor jouw grap. Daarnaast heb ik er als vrouw evenveel recht op als man”, zegt Milou.

De video maakt veel reacties los, zowel positief als negatief. Maar de 21-jarige studente laat zich niet van de wijs brengen en zegt: “Zij bevestigen alleen maar dat ik gelijk heb.” Milou is nog steeds lid van Vidicat en wil de problemen van binnen uit aanpakken. “Ik laat me niet wegjagen”, zegt ze tegen LindaNieuws.

Carmen is 20 jaar, vierdejaars studente Journalistiek en woont in Amsterdam. Ze leest en schrijft graag over inspirerende mensen, emigreert het liefst naar een warm land en drinkt de hele dag thee.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.