Verlaten keldertjes worden omgetoverd tot miniatuur woningen in Milaan - Vance

Nu aan het lezen

Verlaten keldertjes worden omgetoverd tot miniatuur woningen in Milaan

Verlaten keldertjes worden omgetoverd tot miniatuur woningen in Milaan

Escape rooms zijn een groot succes in ons land. Elke stad heeft er minimaal één en nieuwe escape rooms schieten als paddestoelen uit de grond. Het geheimzinnige van een escape room vinden dus veel mensen interessant. In Milaan heeft een kunstenaar dit ook gedaan, maar hier hoef je gelukkig niet uit te ontsnappen. De miniatuur woningen maakt hij in de verlaten keldertjes die de stad bezit. De kunstenaar Biancoshock wil met deze kleine ruimtes een diepere betekenis overbrengen.

Het doel van zijn werk is om ons na te laten denken over mensen die gedwongen worden om in kleine, strak besloten ruimtes moeten leven. Hij liet zich inspireren door de honderden mensen in Boekarest in Roemenië in riolen moeten leven, is te lezen op Boredpanda.

Biancoshock heeft nu drie kelders ingericht. Een is een douche en de ander is omgetoverd tot een kleine keuken met keukenaccessoires. De kunstenaar noemt zijn project Borderlife en geeft het de ondertitel “Als sommige problemen niet kunnen worden vermeden, dan moet je ze comfortabel maken”.

Anneroos is 23 jaar en woont in Amsterdam. Ze schrijft artikelen voor Vance over uiteenlopende onderwerpen. Ze is onder meer geïnteresseerd in maatschappelijke ontwikkelingen en psychologie.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.