Nu aan het lezen
Wanneer ik ’s avonds thuis kom en de televisie aan zet om naar het journaal te kijken moet ik steeds controleren of ik wel naar het juiste kanaal heb gezapt. Ik denk vaak dat ik per ongeluk een aflevering van onderstaande series of films heb opgezet.
Wat er op dit moment gebeurt in de wereld voelt soms zo onrealistisch dat het een plot voor een serie of film lijkt te zijn. Juist daarom is het net nu zo interessant om deze Netflix-films en series te kijken, zodat je voorbereid bent voor wanneer de scenario’s ook echt uitkomen.
Een logische nummer één in dit lijstje is ‘House of Cards’, met Kevin Spacey en Robin Wright als Claire Underwood. Als je nog niet begonnen bent aan deze geweldige serie, is het nu het uitgelezen moment om meer te weten te komen over de politieke spelletjes en intriges in het Witte Huis.
De fans van ‘House of Cards’ die ertegen op kijken om de vier seizoenen opnieuw te kijken hebben geluk, want in mei komt het vijfde seizoen op Netflix!
In de Scandinavische serie ‘Occupied’ besluit de Noorse regering zonder enig overleg om de gas- en oliewinning stop te zetten en over te schakelen naar duurzame energie. Daarop valt Rusland, met goedkeuring van de EU, het land binnen om de grondstoffen voor de rest van de wereld beschikbaar te houden.
Issues als protesten, privacy en nationalisme zijn tegenwoordig een veelbesproken onderwerp in de wereld en staan centraal in ‘Occupied’. Het verhaal speelt zich af in de nabije toekomst en zou zo maar eens kunnen uitkomen.
Een serie waar rijke businessmannen hoog in hun toren zitten, vrouwen behandelen als objecten en verder ontastbaar zijn. Als ik niet beter zou weten, zou ik bijna denken dat ‘Mad Men’ een biografie van Trump is. Gelukkig weten de vrouwen in de serie toch hun mannetje te staan. Benieuwd of dit ook zal lukken in het Trump-tijdperk.
Van de ene serie met onderdrukte powervrouwen, naar de andere. ‘Orange Is The New Black’ laat behalve de gebreken in het huidige gevangenissysteem, ook zien dat mensen van alle rassen zich kunnen verenigen als de situatie daar naar vraagt. Naast de thema’s die worden aangekaart in de serie is de serie ook hilarisch actueel door de onderstaande meme. Fans van OITNB moeten nog wachten tot de zomer op een nieuw seizoen.
Dit prachtige verhaal over een Joodse vader, die met zijn zoontje naar een naziconcentratiekamp wordt gestuurd past ook perfect van de tijdsgeest waar we nu in leven. Het verhaal in de film is echter niet te vergelijken met onze huidige situatie. Toch is het nu het ideale moment om deze film te kijken. In ‘La vita è bella’ zien we namelijk tot wat voor gruwelijke daden mensen in staat zijn, maar ook hoe je nooit de hoop moet opgeven.
Een designated survivor is een Amerikaanse burger die, zonder het te weten wordt aangesteld als een soort vice-president. Hij moet het land leiden wanneer alle andere alternatieve kandidaten verdwenen of dood zijn. In deze bloedstollende serie moet Thomas Kirkman de Verenigde Staten leiden na een aanslag op Washington. Ik wens dit Trump niet toe, maar het is wel fijn om te weten dat er nog een alternatief achter de hand zit.
Deze serie speelt zich af in Londen in de jaren ’50 en vertelt het verhaal van een groep vroedvrouwen. De zusters zijn thuis op vele vlakken van de geneeskunde, maar omdat er die tijd zo’n 80 tot 100 baby’s per maand geboren werden in hun streek, waren ze vooral bezig met de zwangere vrouwen en nazorg van de baby’s. De serie schetst een mooi beeld van de verschillen tussen man en vrouw in die tijd. Een mooie herinnering aan hoe de vrouwen hebben moeten knokken voor hun positie vandaag.
Deze film is behalve één van mijn persoonlijke favorieten, ook een schitterende film over het rassenverschil in Amerika in de jaren ’70. Het verhaal toont perfect hoe meeste rassengeschillen ontstaan en hoe deze ook kunnen worden opgelost: door gemeenschappelijke doelen.
Via deze weg wil ik Donald Trump graag uitnodigen om samen met mij naar deze Amerikaanse klassieker te kijken en zo een alternatief te zoeken voor zijn geliefde muur. Misschien kunnen alle Amerikanen samen ‘Ain’t no mountain high enough’ zingen?
Een blonde Amerikaan, geboren in de jaren 40 die alles voor zijn land zou doen en een steenrijke koppigaard die altijd zegt wat hij denkt: volgens mij is Donald Trump een mislukte samensmelting van Captain America en Iron Man. Ik wil niet zeggen dat Trump een gespleten persoonlijkheid heeft, maar als dat zo zou zijn, vrees ik dat er ook echt een burgeroorlog zal uitbreken tussen de twee innerlijke Trumps.
Family Guy blinkt als animatieserie uit door de actualiteit en herkenbaarheid van sommige situaties. De hilarische serie zit nu al aan het vijftiende seizoen, maar ook de oude afleveringen zijn nog verrassend relevant. Thema’s als klimaatsverandering en persvrijheid worden bijvoorbeeld niet uit de weg gegaan.
Wat als WOII gewonnen werd door de Nazi’s en Japan? Hoe zou de wereld en meer bepaald Amerika er dan uitzien? Dat krijgen we te zien in deze spannende dramaserie, gebaseerd op de gelijknamige roman. De kans is groot dat je deze serie nog niet hebt gezien, omdat hij enkel te zien is op Amazon Prime. Daarom is The Man in the High Castle ideaal als je net nu aan een nieuwe serie wilt beginnen.
Deze historische dramareeks over het Rome in de tijd van Julius Caesar was tien jaar geleden wat Game of Thrones nu is. De serie is, in tegenstelling tot Game of Thrones historisch vrij correct en geeft een goed beeld van de complotten en politieke intriges in die tijd. Laten we hopen dat de geschiedenis zich niet herhaalt en dergelijke beelden enkel in series als deze te zien krijgen.
Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.