Een 3D-printer maakte dit huis dat beschermt tegen aardbevingen

Nu aan het lezen

Een 3D-printer maakte dit onverwoestbare huis

Een 3D-printer maakte dit onverwoestbare huis

Snelheid en aanpasbaarheid zijn kwaliteiten in onze snelle maatschappij waar we allemaal naar zoeken. Het is niet gek dat een 3D-printer daarom wordt gezien als de belichaming van ongeveer alles wat we wensen. Nu komt daar een nieuwe optie bij: het printen van low-budget huizen met een snel productieproces.

Architectuurfirma HuaShang uit Beijing heeft recentelijk de laatste hand gelegd aan een onverwoestbaar huis uit een 3D-printer, gemaakt in slechts 45 dagen, schrijft Digital Trends

Goedkoop

Het huis is bestand tegen een flinke aardbeving: 8.0 op de schaal van Richter en hoewel de architecten de prijs niet op hun website bijvoegen, benoemen ze wel dat het relatief goedkoop is in vergelijking met huizen die over een langere periode zijn gebouwd en van duurdere materialen.

Na het ontwikkelen van nieuwe software om het productieproces te sturen, heeft HuaShang enorme dromen en ambities voor de toekomst van constructiewerk. Zo wilt het bedrijf in plaats van het printen en samenstellen van onderdelen op verschillende locaties, samenbrengen.

Dit huis is geheel gebouwd op dezelfde plek, waarmee de kosten en moeite om onderdelen op hun plek te krijgen tot een minimum werden beperkt.

Milieuvriendelijk

De architecten zien dit type huis als een optie voor boeren en mensen in nood. Er wordt zelfs gedacht aan het bouwen van wolkenkrabbers op deze manier.

Op de website van HuaShang worden de voordelen van een wereld met meer 3D geprinte producten opgenoemd. Het is heus niet alleen een snel productieproces waardoor het aantrekkelijk is, maar ook de simpliciteit en milieuvriendelijke aspect waardoor mensenlevens aanzienlijk moeten worden verbeterd.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.