5 dingen om te doen op een regenachtige Koningsdag

Nu aan het lezen

5 dingen om te doen op een regenachtige Koningsdag

5 dingen om te doen op een regenachtige Koningsdag

Een regenachtige Koningsdag is vervelend, maar daardoor hoef je niet bij de pakken neer te zitten. Er zijn genoeg dingen om binnen te doen. Deze 5 dingen kunnen jou helpen om er dit jaar weer een onvergetelijke Koningsdag van te maken!

1. Electric Orange

Dit feest in Eindhoven vindt meestal buiten plaats, maar door het slechte weer heeft de organisatie het feest naar binnen verplaatst. In het Beursgebouw in Eindhoven zal dit gratis (!) feest om 12.00 uur losbarsten. Tot 23.00 uur kun je er uit je dak gaan. Artiesten als Yellow Claw, Sander van Doorn, Quintino en Julian Jordan treden op. De minimum leeftijd is 18 jaar.

2. Blues en rock

In Café Camille in Beverwijk wordt een blues en rock dag gehouden. Er treden verschillende blues- en rockbandjes op. Het hoogtepunt van de avond moet de band Boys Named Sue worden die nummers van Johnny Cash zullen spelen. Vanaf 13.30 uur zullen er bandjes optreden. Adres: Café Camille, Kerkstraat 37 in Beverwijk.

3. Kingsland en Kingshouse

Kingsland in Amsterdam en Kingshouse in Utrecht hebben allemaal minimaal één overdekte stage. Kijk af en toe even op Buienradar (of een andere app) en ga naar binnen wanneer je ziet dat het gaat regenen. Er worden ook poncho’s uitgedeeld. Helaas is Kingsland al uitverkocht, maar er zijn op internet vast mensen te vinden die van hun kaartje afwillen vanwege het weer.

Festivals zijn populair op Koningsdag

4. Bom Voyage Kingsday Party

Bom Voyage bevindt zich op Koningsdag in de Droogbak vlakbij het Centraal Station in Amsterdam. Laat je in het monumentale pand meeslepen met de trance en hypnotiserende beats. Toegang is gratis.

5. Circus

Exotische dieren zijn niet meer toegestaan, maar dat betekent niet dat een circus saai is. In Zwolle dansen acrobaten op stelten en éénwielers. Tussen 11.00 en 16.00 uur kun je een plaatsje nemen op de tribune op het Boerenkwartier in Zwolle. Gratis entree. De koning en koningin zijn ook uitgenodigd, dus het kan druk worden.

Meisje doet een circusact

Hoi! Wij maken Vance. Met een klein redactieteam schrijven we elke dag over toffe films en series maar ook over ander belangrijk nieuws in de wereld. Wil je dat wel eens van dichtbij bekijken door stage te lopen op onze redactie? Stuur dan eens een mailtje naar redactie at vance punt nl. Brabantse roots niet verplicht, Bossche bol meenemen op eerste gesprek mag wel.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.