Actrice Liu Yifei speelt de hoofdrol in live actionversie van Mulan - Vance

Nu aan het lezen

Actrice Liu Yifei speelt de hoofdrol in live actionversie van Mulan

Actrice Liu Yifei speelt de hoofdrol in live actionversie van Mulan

De tijd van de Disney live actionfilms is aangebroken. Dat er veel remakes aan gingen komen, wisten we al. Maar nu beginnen alle films ook daadwerkelijk vorm te krijgen. Vandaag wederom heuglijk nieuws in het Disney universum: de Chinese actrice Liu Yifei zal de hoofdrol van Mulan op zich nemen in de gelijknamige actionversie van de tekenfilm uit 1998, zo meldt Nu.nl.

Mulan, waar ging dat verhaal ook alweer over? In de film wordt een klassieke Chinese legende verteld over een jonge vrouw genaamd Hua Mulan. De keizer beveelt dat een man uit iedere familie in het leger moet dienen in een oorlog tegen de Hunnen. Als Mulan hoort dat haar oude vader zal moeten vechten, besluit zij het heft in eigen hand te nemen. Zij vermomt zich als man zodat zij in de oorlog kan vechten. Wat volgt is een daadkrachtig verhaal die ons allemaal is bijgebleven en in 1998 zelfs werd genomineerd voor de Golden Globes én een Oscar.

Lange zoektocht

Dat het een uitdaging is om een actrice te vinden voor een daadkrachtige rol als die van Mulan, blijkt uit de lange zoektocht naar een hoofdrolspeelster. Disney hield audities in vijf werelddelen met meer dan duizend actrices, voor hun oog uiteindelijk op de getalenteerde Yifei viel.

Yifei zegt ons wellicht niet zo veel, maar de actrice (ook wel Crystal Liu genoemd) is een grote ster in China. Zij was het gezicht van modemerken als Dior en speelde onder andere in Once Upon A Time en The Chinese Widow.

Live action reeks

Het is niet de eerste keer deze maand dat er nieuws is in de wereld der Disney remakes. Zo werd begin deze maand bekend gemaakt wat de cast van de the Lion King live actionfilm is. Afgelopen september werd bekend wie de hoofdrollen van Aladdin op zich zullen nemen. Genoeg Disney films om naar uit te kijken en je weer even als een kind te voelen.

Mulan wordt geregisseerd door Niki Caro en komt in 2019 uit.

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.