De eerste trailer van de 'alternatieve' Little Mermaid-film is er

Nu aan het lezen

Nieuwe Kleine Zeemeermin-film vertelt een verhaal dat je helemaal nog niet kent

Nieuwe Kleine Zeemeermin-film vertelt een verhaal dat je helemaal nog niet kent

Net zoals veel Disney-films, kwam ook De Kleine Zeemeermin uit in prachtige prentenboeken. Als kind kon ik helemaal opgaan in de azuurblauwe wereld waarin Ariël het moest ontgelden voor de vreselijke zeeheks Ursula.

Nu verschilde de animatiefilm uit 1990 qua verhaallijn behoorlijk van het oorspronkelijke sprookje van de Deense schrijver Hans Christian Andersen uit 1837, maar de aankomende live-action film doet daar nog een schepje bovenop. Gemaakt door Conglomerate Media en Kingsway Productions (géén Disney) wordt het oude verhaal in ere hersteld, maar dan met een alternatieve twist.

Diep in de zee

De zojuist vrijgegeven trailer is betoverend maar bevat geen prachtige Ariël of Eric. Wél zien we overduidelijk meerminnenbenen en een dramatisch plot, maar anders dan in elke andere vertelling komt er geen zee in deze Kleine Zeemeermin aan te pas, zo lijkt het.

Het verhaal is daarmee eigenlijk traditioneler dan alle musicals en tekenfilms die werden gemaakt op basis van het Disney die het op zijn beurt baseerde op het Deense ‘Den lille Havfrue’: het gaat volledig terug naar de beginselen van het verhaal, één waar geen volledig fictieve zeewereld aan te pas komt.

Alternatief verhaal

Deze live-action hervertelling volgt een jong meisje (Loreto Peralta) die een prachtige, betoverende vrouw ontmoet (Poppy Drayton) die gelooft dat zij dé ‘Little Mermaid’ is.

De oudere broer van het meisje is een journalist die met zijn zusje afreist naar een klein Amerikaans dorp om daar de vermeende zeemeermin te vinden. Overbodig te zeggen dat hier ongetwijfeld een liefdesverhaal aan hangt. Al blijven we voorzichtig, met een verhaal zo alternatief dat we het haast niet herkennen…

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.