Alcoholgebruik onder Delftse studenten wordt aangepakt - Vance

Nu aan het lezen

Alcoholgebruik onder Delftse studenten wordt aangepakt

Alcoholgebruik onder Delftse studenten wordt aangepakt

Dat studenten wel van een borreltje houden, is niets nieuws. Vooral in steden waar een hoop studentenverenigingen zijn, kan flink gedronken worden. Daarnaast staat de donderdag in vrijwel elke stad centraal aan studentenavond, of de studenten de volgende dag nou colleges hebben of niet.

Eerder werd er nooit iets aan dit ‘probleem’ gedaan. Tot nu. Delft is namelijk de eerste stad in Nederland die het alcoholgebruik van de studenten aan gaat pakken.

Zware drinkers

Deze studentenstad blijkt het hoogste percentage zware drinkers te hebben in de regio Haaglanden. En naar aanleiding daarvan kwam het idee om meer preventiemaatregelen te nemen.

De gemeente Delft, studentenverenigingen, de TU Delft, het Rode Kruis en de stichting Jeugd en Alcohol bundelen hun krachten om iets tegen het alcoholmisbruik in de stad te doen. De samenwerking tussen deze partijen zal zich vooral richten op de bewustwording.

Het doel daarvan is zorgen voor een cultuurverandering. Het zou voor studenten normaal moeten worden om te beginnen met drinken vanaf de leeftijd van 18 jaar.

Do’s and dont’s

Voor het begin van het nieuwe schooljaar zullen de studenten een voorlichting krijgen met de do’s and dont’s van alcoholgebruik.

Of er ook snel een verandering te zien zal zijn in het gebruik van alcohol onder studenten, is nog maar de vraag. De kans is groot dat er een lange periode nodig zal zijn voordat hier ook echt verandering in zal komen. Daarom zullen de organisaties zich de komende tijd vooral op de eerstejaars studenten richten. Zo zal er langzaamaan een nieuwe cultuur in het studentenleven ontstaan. Daarnaast moet af en toe een biertje best kunnen.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.