Ophef om tweet Idris Elba: wordt hij de eerste donkere James Bond? - Vance

Nu aan het lezen

Ophef om tweet Idris Elba: wordt hij de eerste donkere James Bond?

Ophef om tweet Idris Elba: wordt hij de eerste donkere James Bond?

Acteur Idris Elba zorgde voor heel wat ophef op Twitter de afgelopen dagen. Hij tweette namelijk: My name is Elba, Idris Elba. En daarmee zou het zomaar eens kunnen dat hij de nieuwste James Bond-acteur wordt. Dat zal betekenen dat hij de eerste donkere Bond ooit spelen.

De acteur, bekend van Luther, The Wire en Avengers, wordt al sinds 2014 de ‘nieuwe James Bond genoemd’. En door zijn tweet leek het allemaal duidelijk te worden. Tot 45 minuten later. Toen hij de tweette: Don’t believe the hype.

Daniel Craig

De rol van James Bond werd al vijf keer vervuld door Daniel Craig. Maar in 2016 maakte hij bekend dat hij er de brui aan wilde geven. Toch werd hij overgehaald om de rol nog één keer te vervullen voor de 27e James Bond film, die volgend jaar oktober in de bioscoop te zien zal zijn.

Idris Elba

Afgelopen week werd bekend dat Bond-producer Barbara Broccoli tegen regisseur Antoine Fuqua heeft gezegd dat het tijd is voor ‘een Bond die niet blank is’. Elba is geknipt voor de rol door zijn ruige uiterlijk.

Uit gelekte mails uit 2014 blijkt dat het toenmalige hoofd van Sony Pictures Entertainment Amy Pascal al wilde dat Elba de nieuwe James Bond zou zijn. Zelf geeft de acteur aan te oud te zijn voor de rol. We zullen nog even geduld moeten hebben of hij dan ook daadwerkelijk de nieuwe 007-acteur zal zijn.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.