#ZML lanceert app voor 'leukste onderdeel van de verkiezingen'

Nu aan het lezen

#ZML lanceert app voor ‘leukste onderdeel van de verkiezingen’

#ZML lanceert app voor ‘leukste onderdeel van de verkiezingen’

Met een flinke zweem humor poogt de #ZML-redactie wekelijks ons bewustzijn te vergroten over misstanden in de wereld. Of het nu gaat om milieu, economie of politiek: niemand is veilig als het gaat om de satirische streken van Lubach.

Ook niet de knappe koppen achter verkiezingsposters. Met de gemeenteraadsverkiezingen in aantocht, zijn de traditiegetrouwe borden vol verkiezingsposters nieuw doelwit.

Kleefbaar Nederland

In navolging van zijn succesvolle Kamergotchi-app in aanloop voor de landelijke verkiezingen, lanceert Lubach nu de PosterToaster, een app speciaal bedoeld voor de gemeenteraadsverkiezingen en haar prachtige affiches. De campagne is immers het leukste aan de gemeenteraadsverkiezingen, aldus Lubach over zijn app voor een ‘kleefbaar Nederland’.

Populairste poster

Mensen die de app downloaden, moeten een paar vragen beantwoorden en een selfie maken waarna de app er een poster van maakt. Gebruikers moeten daarnaast ook hun gemeente opgeven zodat inwoners van de gemeente kunnen stemmen op de leukste poster. “Zo heeft iedere gemeente straks zijn eigen Poster Toaster-verkiezingsuitslag met de populairste posters”, zei Arjen.

De Postertoaster vindt gretig aftrek onder kijkers. Na de uitzending raakten de servers van de app overbelast. Hetzelfde gebeurde vorig jaar met de Kamergotchi. Gebruikers moesten hierbij in aanloop naar de verkiezingen een lijsttrekker verzorgen en dat deden ze massaal.

Net als bij de PosterToaster draaide het daarbij niet om ratio maar ‘gevoel’ en hoeveel je geeft om een politicus of politieke partij.

Hoi! Wij maken Vance. Met een klein redactieteam schrijven we elke dag over toffe films en series maar ook over ander belangrijk nieuws in de wereld. Wil je dat wel eens van dichtbij bekijken door stage te lopen op onze redactie? Stuur dan eens een mailtje naar redactie at vance punt nl. Brabantse roots niet verplicht, Bossche bol meenemen op eerste gesprek mag wel.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.