Bij de Jumbo haal je vanaf nu bijna-klaar maaltijden van Jamie Oliver

Nu aan het lezen

Binnenkort haal je bijna-klare ‘amazing sukade stoof’ van Jamie Oliver bij Jumbo

Binnenkort haal je bijna-klare ‘amazing sukade stoof’ van Jamie Oliver bij Jumbo

Het imago van ‘kant-en-klare’ producten is nog steeds niet al te best dankzij conserveringsmiddelen, fantasievolle E-nummers en een zout en suikergehalte waar je u tegen zegt.

Geheel tegen de fresh, green foodtrend in, wilt Jamie Oliver daar verandering in brengen: vers, huisgekookt eten is het allerlekkerste, aldus de Brit die bekend staat als ‘The naked chef’. Maar dat wilt niet zeggen dat je alles zelf hoeft te bedenken en bereiden.

Samen met Jumbo introduceert hij de Jamie & Jumbo bijna-klaar producten. De naam klinkt al bijna gezonder dan een magnetronstampotje, en dat is het ook: alle producten voldoen aan gezondheidsvoorwaarden en beloven te zijn geproduceerd met respect voor mens, dier en milieu.

‘Crazy carrots’

Binnenkort kan je terecht in de supermarkt voor zo’n 34 gerechten met vis, vlees, gevogelte en groente die alleen nog een kleine toevoeging nodig hebben voor de bereiding. Regenboog wortelen dus, met honing, gember en een takje tijm. Of herfstpompoensoep met parmezaanse kaas en zelf op te bakken, knapperige bacon.

Elk vers bijna-klaar-pakket is op verschillende manieren toe te passen: zowel in salades en soepen als in ovenschotels. Jamie Oliver: “Gezond eten is ontzettend belangrijk. Ik wil zoveel mogelijk mensen inspireren om zelf aan de slag te gaan met goede en verse ingrediënten, zodat zij zelf ontdekken hoe lekker gezond kan zijn.”

Gegrilde kip met ‘Crazy’ Regenboogwortelen

Jumbo: “De ‘Crazy’ Regenboogwortelen met een hint van honing, gember en tijm zijn goed te combineren met gegrilde kip en goudbruin gebakken aardappelen. Garneer met verse basilicum en een beetje limoensap. De ‘Crazy’ Regenboogwortelen kosten € 3,99.”

crazy regenboogwortelen

‘Warming’ Pompoensoep met bacon en Parmezaanse kaas

Jumbo: “Op een koude dag kan je lekker opwarmen met de ‘Warming’ Pompoensoep van Jamie en Jumbo. Maak de soep af met verse kruiden, knapperige bacon en een beetje Parmezaanse kaas.” De ‘Warming’ Pompoensoep kost € 3,49.

pompoensoep

‘Amazing’ Sukade stoofschotel met romige aardappelpuree

Jumbo: “De malse sukade op een bedje van worteltjes, cherrytomaatjes en sjalotjes smelt op je tong. Serveer de stoofschotel met romige aardappelpuree en rode kool: heerlijk!” De ‘Amazing’ Sukade stoofschotel kost € 7,79 (600 gram).

sukade stoof

 

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.