Bob Dylan op EP voor homoseksuele koppels te horen

Nu aan het lezen

Bob Dylan op EP voor homoseksuele koppels te horen met ‘He’s funny that way’

Bob Dylan op EP voor homoseksuele koppels te horen met ‘He’s funny that way’

Bob Dylan is te horen op een wel heel speciale EP. Op deze plaat krijgen bekende liefdesliedjes namelijk een homoseksueel perspectief, in plaats van een heteroseksueel perspectief. Dylan maakte een nieuwe versie van het klassieke nummer ‘She’s funny that way’ van zangeres Gene Austin. Dat meldt The New York Times.

De nieuwe versie van het nummer heet ‘He’s funny that way’. Het zou Dylans eigen idee zijn geweest om dit nummer in een nieuw jasje te steken.

Op de EP, genaamd Universal Love, zijn ook andere artiesten te horen. Het gaat onder meer om Kesha en Death Cab for Cutie-zanger Ben Gibbard. Verder zijn de nummers ‘My Girl’ van The Temptations en ‘I need a man to love’ van Janis Joplin in een nieuw jasje gevraagd.

Huwelijk

De korte CD wordt gemaakt, omdat 20 tot 30 procent van de stellen die in Las Vegas trouwen uit homoseksuele koppels bestaat. De klassieke liedjes die vaak gebruikt worden tijdens een huwelijksceremonie zijn echter geschreven vanuit een heteroseksueel perspectief.

Voor alle bewerkingen is natuurlijk toestemming gevraagd en akkoord gegeven door de originele artiesten.

Foto: Shutterstock

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.