Californië en China trotseren Trump met nieuw klimaatakkoord - Vance

Nu aan het lezen

Californië en China trotseren Trump met nieuw klimaatakkoord

Californië en China trotseren Trump met nieuw klimaatakkoord

Afgelopen donderdag liet Trump officieel weten dat hij uit het klimaatakkoord van Parijs stapt. Uit zijn eigen land klinken echter andere geluiden. De Amerikaanse staat Californië sloot namelijk vandaag een nieuw klimaatakkoord met China.

Het akkoord komt niet als een complete verrassing. Zo liet China meteen al weten dat ze het klimaatakkoord blijven steunen. De gouverneur van Californië,  Jerry Brown, uitte zich donderdag ook over Trump zijn besluit.

Groene auto’s op de weg

Brown en China laten er zo te zien geen gras over groeien en ondernemen meteen actie met het sluiten van het Schone Energie Partnerschap. Hier wordt onder andere gesproken over het ontwikkelen van technologieën voor schonere energie. Ook de onderlinge handel in emissie-rechten wordt aangepakt. De twee regeringen maken afspraken over koolstof-afvang en willen zich met name richten op de vermindering van broeikasgassen.

De gouverneur van Californië laat tijdens de conferentie ook weten dat hij naar het gebruik van elektrische voertuigen kijkt. De Amerikaanse staat heeft als doel om voor 2030 vier tot vijf miljoen elektrische auto’s op de weg te krijgen. Brown hoopt samen met Chinese leiders CO2-uitstoot te verminderen door te werken aan de ontwikkeling van batterijen en elektrische auto’s.

 

 

 

 

 

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.