Met deze app geef je Syrische vluchtelingen een maaltijd

Nu aan het lezen

Doneren anno 2016: met deze app geef je Syrische vluchtelingen een maaltijd

Doneren anno 2016: met deze app geef je Syrische vluchtelingen een maaltijd

Met de app ‘ShareTheMeal’ is doneren in een nieuw jasje gestoken. Door 50 dollarcent (ongeveer 0,44 eurocent) over te maken, geef je kinderen in nood een maaltijd. Gisteren is de Arabische versie gelanceerd, zodat vluchtelingenkinderen in Syrië ook geholpen kunnen worden.

De campagne valt samen met het begin van de Ramadan. Dit is niet toevalling, want naast dat de Ramadan bekend staat om vasten, is het ook de bedoeling dat je meer aandacht hebt voor mensen om je heen die hulp kunnen gebruiken. Eén van de pijlers van de Islam is namelijk zakat: ‘hulp geven aan armen en zieken’. De app maakt dit gemakkelijk door voor elke donatie een elektronische voedselbon te maken.

Elke dag, een jaar lang

Met de Arabische versie, kunnen nu ook Syrische vluchtelingenkinderen een maaltijd krijgen. De bedoeling van de campagne is om 1400 kinderen tussen de drie en vier jaar oud elke dag een maaltijd te geven. Het streven is om dit een jaar lang vol te houden, zodat de kinderen die vanuit Syrië nu in Beiroet verblijven, geen honger hoeven te lijden.

‘ShareTheMeal’ is een initiatief van de Verenigde Naties. In november 2015 was de Engelse en Duitse versie gelanceerd. Met de app speelt de VN in op de trend waarbij steeds meer gebruik wordt gemaakt van een smartphone in plaats van een desktop computer. Sinds de lancering van de app, zijn er meer dan 500.000 gebruikers en meer dan 5,5 miljoen maaltijden gekocht.

Lisa is 24 jaar en woont in Amsterdam. Ze deed de master New Media & Digital Culture en is onder meer geïnteresseerd in psychologie, technologie en creativiteit.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.