Drake verbreekt 54 jaar oud record van Beatles met 7 singles

Nu aan het lezen

Drake verbreekt 54 jaar oud record van Beatles met 7 singles

Drake verbreekt 54 jaar oud record van Beatles met 7 singles

Anderhalve week geleden kwam het nieuwste album van Drake uit: Scorpion. Zoals verwacht ging dit album, met maar liefst 24 nummers, hard. Heel hard. Op de releasedag werd het album al meer dan één miljoen keer verkocht, en werd daarom onderscheiden met platina. Maar dat was niet het enige record dat verbroken werd.

Het weekend nadat het album uitkwam, verbrak hij het Spotify-record: het album kreeg meer dan 10 miljoen streams per uur (!). Toch waren dit misschien niet de bijzonderste records die hij verbrak met zijn album Scorpion. Want in de Billboard Hot 100 verbreekt hij onder meer een record dat al 54 jaar op naam van de Beatles stond.

7 singles in de top 10

Drake staat met maar liefst 7 nummers in de top 10. In 1964 hadden de Beatles vijf nummers in de top 10 en dat record was tot nu toe nooit verbroken.

Inmiddels heeft Drake een totaal van 31 top 10-hits voor een mannelijke artiest behaald, en daarmee passeert hij Michael Jackson. Die overigens zijn dertigste top 10-hit wist te behalen dankzij Drake. Op het nummer Don’t Matter To Me is de King of Pop namelijk ook te horen.

Nog niets van het hele album beluisterd? Dan is het nu tijd om hier verandering in te brengen. Je vindt het hele album hier:

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.