Game of Thrones: 7 dingen die wij nu over de White Walkers weten - Vance

Nu aan het lezen

Game of Thrones: 7 dingen die wij nu over de White Walkers weten

Game of Thrones: 7 dingen die wij nu over de White Walkers weten

Heb je de zesde aflevering van Game of Thrones seizoen 7 ‘Beyond The Wall’ nog niet gekeken? Dan raden wij je aan om onderstaand artikel nu nog niet te lezen. Het bevat namelijk een aantal spoilers van deze aflevering. Maakt dat je niet uit? Lees dan gerust verder.

Stond jouw hart ook even stil toen de Night King een speer naar Dany’s draak Viserion gooide? Stiekem hoopten we allemaal dat de draak het op wonderbaarlijke wijze zou overleven. Oh wacht…

De zesde aflevering van Game of Thrones liet ons zien dat de White Walkers nog veel meer kunnen dan wij dachten. Dit zijn de 7 dingen die wij over hen leerden.

gevecht

1. Alle beesten kunnen opstaan uit de dood

De fans onder ons die al de boeken van Game of Thrones hadden gelezen, wisten van het bestaan van de zombie beer af. Seriekijkers zoals ik werden echter verbaasd. Was het niet genoeg dat hele legers aan mensen uit de dood kunnen opstaan? Nee, gooi daar gerust beesten van alle soorten en maten bij. Tuurlijk, de White Walkers zitten op paarden maar dat is nog geen vergelijk met de vuurspuwende draak die zij wisten te bemachtigen.

2. Vuur doet niet zo veel

Beric ziet er heel indrukwekkend uit met zijn vurige zwaard, maar het doet niet veel voor de ondode ijsbeer die op hem afkomt. De overgebleven flarden van zijn vacht vatten wel vlam, maar de beer hapt net zo lekker door naar Thoros. Het afhakken van de beer zijn kop, dát lijkt het beest wel tot stilstand te brengen.

3. White Walkers zijn niet alwetend

De strijd met de Ondoden begint met een kleine voorsprong aan de zijde van Jon Snow en zijn dappere jagers. Ze weten een White Walker in de val te lokken door een klein vuurtje aan te laten. Hierdoor wordt de blauwogige strijder volledig overrompeld en weten de jagers een verdwaalde Ondode te bemachtigen. Zo zie je maar, zelfs de White Walkers zien niet alles aankomen.

4. Ondoden sterven als hun verwekker sterft

Als Jon op indrukwekkende wijze met zijn Valeryische zwaard een White Walker in duizend stukjes breekt, vallen een voor een alle Ondoden om hem heen. Dit betekent dat als een White Walker sterft, ook alle doden die hij tot leven heeft gebracht met hem sterven. Hoppa, dat zijn ontelbaar veel vliegen in één klap. Gelukkig blijft er eentje over, die ongetwijfeld zijn eigen leider uit het zicht was verloren.

5. Ondoden kunnen communiceren

Volgende keer toch maar even die Ondode de mond snoeren, mannen. Zodra Jon en Co. de ondode bemachtigd hebben, laat hij een schrille gil uit. Hiermee roept hij de overige Ondoden en White Walkers op. We weten inmiddels allemaal wat hier het gevolg van was.

6. Storm reist met de Ondoden mee

De Ondoden en White Walkers kondigen hun komst aan met stormachtige wolken. Zodra de mannen hun eerste gevecht achter de rug hebben, horen ze een zwaar gedonder in de lucht. Betekent dit dat de Ondoden het weer beheersen? Of was het een stom toeval? Laten we maar hopen dat Jon en Dany altijd zo’n winterse storm als waarschuwing krijgen.

jon snow

7. Ze kunnen niet zwemmen, maar ook niet verdrinken

Dat kwam even goed uit: de Ondoden kunnen helemaal niet zwemmen. In plaats daarvan zinken ze als bakstenen in het ijskoude water. Aangezien ze geen zuurstof nodig hebben, is dit niet levensbedreigend voor ze. Gelukkig houdt het ze wel even tegen, wat Queen Dany genoeg tijd geeft om de dag te redden.

Foto’s: HBO

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.