Pak je lightsaber alvast: Star Wars-tentoonstelling komt binnenkort naar Nederland - Vance

Nu aan het lezen

Pak je lightsaber alvast: Star Wars-tentoonstelling komt binnenkort naar Nederland

Pak je lightsaber alvast: Star Wars-tentoonstelling komt binnenkort naar Nederland

Sinds februari zwaaiden talloze bezoekers met hun toverstokjes rond op de tentoonstelling van Harry Potter. Nu moeten de Harry fans echter plaatsmaken voor een andere fantasiewereld: dat van Star Wars. Eindelijk is het dan zover: Star Wars Identities komt naar Nederland.

Star Wars Identities

Vanaf zaterdag 30 september (bijna!) maken de Harry Potter rekwisieten plaats voor light sabers, ruimteschepen, R2D2 en Stormtrooper kostuums. De originele rekwisieten, modellen, kostuums en illustraties uit de Star Warsfilms zijn tot 3 september in Londen te zien en steken daarna de zee over naar de Cinemec in Utrecht, zo meldt het AD vandaag.

De expositie stelt 200 rekwisieten en originele kunstwerken tentoon zodat elke trouwe fan een levensechte close-up krijgt. Alle grote sterren en schepen komen langs: Han Solo’s Millennium Falcon, maar ook Yoda, Chewbacca en Prinses Leia worden tentoongesteld.

Op zoek naar jezelf

Naast de vele modellen en kostuums vormt de expositie ook een interactieve zoektocht naar jouw innerlijke Star Wars-held. Star Wars Identities neemt je mee op reis door de belangrijkste perioden van je leven: van je kindertijd tot aan je volwassenheid. De tentoonstelling deelt je leven op in drie thema’s: origine, invloeden en keuzes. De grote vraag die hierbij centraal staat: What forces shape YOU?

Ben jij een ware Ewok met vechtpiloot skills? Of ben je eerder een Wookiee Jedi Master? Tijd om op ontdekkingstocht te gaan. De kaarten zijn vanaf nu hier te koop.

Star wars

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.