Harry Potter bestaat 20 jaar en we vieren het met deze drie magische nieuwe features - Vance

Nu aan het lezen

Harry Potter bestaat 20 jaar en we vieren het met deze drie magische nieuwe features

Harry Potter bestaat 20 jaar en we vieren het met deze drie magische nieuwe features

Je eerste Harry Potter film is een spektakel, een beleving die je is bijgebleven tot op de dag van vandaag. Vette kans dat je hem bekeek in de bioscoop, tussen je ouders in met een grote bak popcorn. Was het Harry Potter en de Steen der Wijzen, dan is vandaag een bijzondere dag voor je.

Het is precies 20 jaar geleden dat J.K. Rowlings eerste boek verscheen over de tovenaarsjongen die met zijn magic wand wereld zou veroveren. Het is het boek waaruit een imperium zou ontstaan vol pratende hoeden, magie en nieuwe woorden als Zwerkbal en ‘Smekkies in alle smaken‘.

Speciale lanceringen

Een nieuwe Twitter-emoji, Facebook die feest viert en de mooiste fragmenten uit boeken uitgekozen door fans: We kunnen onze lol niet op met alle speciale lanceringen vandaag en nemen je mee in een reis naar 1997, en vooruit: 2017. Want zonder alle moderne mogelijkheden zouden we deze heugelijke dag niet eens interactief kunnen vieren.

1. De verrassing op Facebook

Als iemand de verjaardag van Harry Potter niet is vergeten, dan is het Facebook. De social media gigant rolde in alle stilte een feature uit voor 26 juni. Als je op dit moment iets post of reageert met daarin een van de Harry Potter huizen (Slytherin, Huffelpuff, etc.) dan verschijnt de naam in de kleur van het huis én wat magie. Je kan ook op het woord klikken om het toverstokje opnieuw te laten verschijnen. Harry Potter werkt trouwens ook, als je niet helemaal thuis bent in de huizen.

Image via Mashable

2. De mooiste momenten

De kracht en inspiratie die lezers hebben gekregen dankzij de boeken van J.K. Rowling zijn werkelijk uitzonderlijk. Fans zijn groot geworden met het imperium, blijkt uit dit ontroerende filmpje vrijgegeven door het officiële Harry Potter account op Facebook. De meest memorabele momenten uit de HP-boeken zijn gekozen door fans en gebundeld in dit visuele hoogstandje.

3. Tweet tweet

Twitter pakt uit met een exclusieve emoji die even stilstaat bij de heugelijke verjaardag van Harry Potter. In samenwerking met Pottermore en Bloomsbury, heeft de social media gigant een officieel emoji vrijgegeven die je kan oproepen met de hashtag #HarryPotter20. Het resultaat: minimalistisch.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meest gedeeld

De Ochtendprofeet is er niks bij, mis nooit het laatste Harry Potter nieuws.