Helft Nederlanders is minder happig op BBQ

Nu aan het lezen

Helft Nederlanders is minder happig op BBQ

Helft Nederlanders is minder happig op BBQ

De BBQ lijkt in Nederland uit de gratie te raken. Volgens onderzoek van A-Z Barbecue onder 1.062 Nederlanders, uitgevoerd door Panelwizard, vindt 46 procent van de Nederlanders namelijk dat barbecueën moeilijk te rijmen is met de moraal van minder vlees eten. Maar ook andere redenen spelen mee met het verdwijnen van de zomerse barbecue.

Als je aan barbecueën denkt, denk je natuurlijk direct aan stapels vlees, mooi weer en gezelligheid. Hoewel dit een vast onderdeel van de zomer lijkt te zijn, is er dus een grote groep mensen die dit helemaal niet meer ziet zitten. En daar zijn meerdere redenen voor, waaronder dus het feit dat we dan wel erg veel vlees eten.

Maar ook de moeite die je in zo’n avond steekt, blijkt voor veel mensen een reden om niet meer aan de BBQ te gaan. 38 procent vindt het namelijk te veel moeite kosten voor wat het oplevert. Dat geldt vooral voor 40-plussers: 40 procent van hen vindt de barbecue te veel moeite, tegenover 30 procent van mensen jonger dan 40 jaar. Overigens hebben we al een goed alternatief: uitgebreid koken voor je gasten. 36 procent doet dat liever dan de barbecue aansteken.

Opvallend is dat we dat vooral in Utrecht (41%) en Noord-Holland (42%) doen, terwijl de BBQ het in Limburg (26%) en Flevoland (17%) veel vaker wint van een uitgebreide maaltijd koken.

Last van de buren

Overigens zijn veel mensen niet alleen klaar met hun eigen barbecue, maar ook met die van hun buren. 35 procent geeft aan dat de BBQ te veel rook- of geluidsoverlast veroorzaakt. Vooral Zuid-Hollanders (46%) hebben daar last van, terwijl Limburgers er met 10 procent veel minder problemen mee hebben. Jelle Willems van A-Z Barbecue geeft voor dit probleem de tip om rekening te houden met de windkracht en -richting. Zo voorkom je overlast bij je buren.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.