Dit is waarom Vincent Korzel niet in de laatste Harry Potter-film verscheen - Vance

Nu aan het lezen

Dit is waarom Vincent Korzel niet in de laatste Harry Potter-film verscheen

Dit is waarom Vincent Korzel niet in de laatste Harry Potter-film verscheen

De echte Harry Potter-fans kunnen zich het memorabele moment nog wel herinneren waar Malfidus, Korzel en Kwast vechten tegen Harry, Ron en Hermelien terwijl ze de Gruzielementen van Voldemort proberen te vinden. Maar in de film is het niet Korzel maar Benno Zabini, een andere Zwadderaar, die in deze scene verschijnt. En wij vragen ons al jaren af: waarom?!

Drugs en geweld

Na al die jaren is er dan eindelijk een antwoord op onze prangende vraag. De BBC laat weten dat de filmcast Jamie Waylett niet meer terug heeft gevraagd na verschillende problemen met drugs en geweld. En in plaats van te kiezen voor een vervangende acteur, koos Warner Brothers ervoor het hele karakter te vervangen. En dat werd Benno Zabini.

De problemen begonnen in 2009, de acteur was toen pas 20. Waylett werd gearresteerd voor het kweken van wiet in zijn huis. Later bleek hij ook schuldig te zijn aan het in bezit zijn van wiet en een mes. Hij werd veroordeeld tot 120 uur taakstraf en het kostte hem dus zijn rol bij de Potter-films.

Rellen

Waylett bleek zijn lesje nog niet geleerd te hebben want een aantal jaar later, in 2011, werd hij nog een keer opgepakt. Dit was tijdens de rellen in Londen die destijds plaatsvonden, en waar Waylett blijkbaar deel aan nam. Hij werd aangehouden wegens geweldpleging, voor het stelen van een champagnefles en daarnaast zou hij een brandbom af willen steken. Uiteindelijk werd hij veroordeeld tot twee jaar gevangenis. Hij komt er nog goed van af, zo werd hij van de beschuldiging dat hij een brandbom wilde afsteken, vrijgesproken.

Mystery solved.

Meest gedeeld

De Ochtendprofeet is er niks bij, mis nooit het laatste Harry Potter nieuws.