Jonah Hill lanceert online mini-serie over pestgedrag

Nu aan het lezen

Jonah Hill lanceert online mini-serie over pestgedrag

Jonah Hill lanceert online mini-serie over pestgedrag

Niemand vindt het leuk om gepest te worden, en toch zijn veel mensen er het slachtoffer van. Acteur en regisseur Jonah Hill wil daar verandering in brengen, met een nieuwe online mini-serie. In de serie – die geen script heeft – zien we tieners en jonge volwassenen die praten over hun ervaringen met pestgedrag. De serie kijk je op Instagram, meldt Variety.

Hill interviewt in de vier afleveringen van ‘Un-filtered’ mensen tussen de dertien en 25 jaar oud, die hun verhalen delen over hoe ze het doelwit of de aanstichter van pestgedrag waren. Dat pestgedrag vond zowel online als in het echte leven plaats. In de serie wordt onder meer besproken over hoe het is om gehaat te worden omdat je er anders uitziet, hoe je omgaat met grapjes die te ver gaan, en hoe jonge vrouwen omgaan met problemen over het lichaamsbeeld.

De acteur – bekend van onder meer The Wolf of Wall Street en 21 Jump Street – is zelf ook geen onbekende van pestgedrag. Sterker nog: hij is zowel het slachtoffer geweest als de pester. Tegenwoordig spreekt hij zich echter uit over pestgedrag en “giftige mannelijkheid”.

“Ik wou dat er een platform was geweest om de problemen en ervaringen van anderen te horen toen ik klein was. Ik hoop dat dit inspirerend is voor jonge mensen om hun verhalen en gevoelens te delen, en om zich niet zo alleen te voelen”, aldus Hill over zijn project.

Instagram

Un-filtered is gefinancierd door Instagram en wordt dan ook uitgezonden op het IGTV-platform van het sociale medium. Ook de titel van de serie verwijst daarnaar: het is een referentie naar de beroemde filters die je kunt gebruiken bij je foto’s.

Instagram koos ervoor om de serie te financieren, als onderdeel van een grotere campagne om pestgedrag op zijn platform te voorkomen. Het bedrijf zet ook al kunstmatige intelligentie in om pesterige content te detecteren en te verwijderen.

De vier afleveringen van Un-filtered kun je dus op Instagram bekijken. Om je het zoeken te besparen, delen we hier de linkjes naar de afleveringen met je: “When It Hurts to Be Yourself”; “When People Stare”; “When Banter Turns Bad”; en “When Loving Your Body Is a Battle.”

Eveline is 26 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.