Koffie drinken zonder koffiebonen: het is mogelijk - Vance

Nu aan het lezen

Koffie drinken zonder koffiebonen: het is mogelijk

Koffie drinken zonder koffiebonen: het is mogelijk

Je zou het je waarschijnlijk niet echt kunnen voorstellen, maar toch blijken een stel uitvinders het gedaan te hebben. Ze hebben namelijk een koffie gemaakt waar geen koffiebonen aan te pas zijn gekomen. Hoe het smaakt? Volledig naar koffie, zeggen de twee Amerikanen.

Andy Kleitsch en Jarret Stopforth zijn allebei voedselwetenschappers en biochemicus. Om deze moleculaire koffie op de markt te kunnen brengen, hebben ze geld nodig. Daarvoor zijn ze een crowdfunding gestart om ‘Atomo’ te kunnen lanceren. Het doel is 10.000 dollar binnenhalen.

Ondanks dat ze nog maar een paar dagen begonnen zijn met de actie, is het streefbedrag zelfs al opgehaald.

Bittere smaak

In de video die ze voor de crowdfunding gemaakt hebben, leggen ze uit dat veel mensen de bittere smaak van koffie niet heel lekker vinden. Door hier melk en suiker aan toe te voegen, wordt de bittere smaak minder. Dat is dan ook de reden dat dit bittere smaakje niet in de Atomo koffie te vinden is.

Dat doet ons vermoeden dat degenen die van een lekkere sterke bak koffie houden, hier niet per se dol op zullen zijn.

Milieu en klimaat

De makers van de koffie vertellen ook dat er op dit moment veel koffieplantages de natuur belasten, wat dus niet goed is voor het milieu. Ook dat zou een reden kunnen zijn om te kiezen voor koffie zonder koffiebonen.

Wat er dan precies in deze koffie zit, houden de makers natuurlijk geheim. Wel laten ze weten dat ze eerst bezig zijn met het ontwikkelen van een zachte koffie. Later zullen ze zich bezig houden met het maken van een sterkere koffie en andere smaken. Misschien dat er ook nog een cafeïnevrije variant komt.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.