Laat Google's assistent 'Home' een afspraak voor je maken

Nu aan het lezen

Laat Google’s assistent ‘Home’ een afspraak voor je plannen

Laat Google’s assistent ‘Home’ een afspraak voor je plannen

Hoe fijn zou het zijn als je maar iets hoeft te zeggen en iemand of iets is die dit opvang en voor je in orde maakt? Dit is ongeveer wat de assistent Home van Google doet. Je zet het apparaat ergens in je huis. Wanneer je bijvoorbeeld een afspraak wil plannen, zeg je: ‘Ok Google, zoek een datum voor mij wanneer ik een uur met Piet kan afspreken volgende week.’

Er gaan al een paar weken geruchten rond dat Google een spraakassistent aan het bouwen was. Eentje die een concurrent van Amazon’s Echo assistent zou worden. Beiden werken op dezelfde manier. Het zijn persoonlijke stem-gecontroleerde assistenten, die taken voor je uitvoeren. Zo kan ‘Home’ het licht of muziek aan of uit zetten, een afspraak plannen, vraag beantwoorden en reistijden berekenen. Het zou ‘antwoord geven op simpele vragen en basis taken uitvoeren’, meldt The New York Times. En dat zou het leven toch weer een stukje makkelijker maken.

Door middel van kunstmatige intelligentie kunnen we apparaten menselijke handelingen laten verrichten. Dit gebeurt op steeds grotere schaal en met Google’s Home wordt dit nu ook voor consumenten bruikbaar.

Of de assistent reageert elke keer als je ‘Ok Google’ zegt, is nog niet helemaal zeker. Vanavond presenteert Google nieuwe producten, diensten en updates tijdens ontwikkelaarsconferentie Google I/O, dus waarschijnlijk zullen we het snel horen.

Anneroos is 23 jaar en woont in Amsterdam. Ze schrijft artikelen voor Vance over uiteenlopende onderwerpen. Ze is onder meer geïnteresseerd in maatschappelijke ontwikkelingen en psychologie.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.