Laat je foto's tot leven komen met de Harry Potter printer - Vance

Nu aan het lezen

Laat je foto’s tot leven komen met de Harry Potter printer

Laat je foto’s tot leven komen met de Harry Potter printer

De bewegende foto’s in Harry Potter, je hebt je vast wel eens afgevraagd waarom dat nog niet bestaat. De reden is vrij simpel, want het is vrijwel onmogelijk om echt bewegende foto’s in je huis te hebben staan. Maar daar is iets geniaals op bedacht: een Harry Potter printer in combinatie met augmented reality.

Samen met Warner Bros heeft Lifeprint een pocketsize printer ontworpen met Harry Potter elementen. De printer is gebaseerd op Zink. Daarbij wordt geen inkt gebruikt, maar zit de inkt al verwerkt in het papier. Door verhitting komen de kleuren van de foto tevoorschijn.

Augmented reality

Om ervoor te zorgen dat de foto’s bewegen, net zoals in de Harry Potter films, heb je een bijbehorende app nodig. Hiermee kun je namelijk de augmented reality effecten aan de foto’s toevoegen. Nadat de foto geprint is, gebruik je de app om de bewegingen ook daadwerkelijk te kunnen zien.

Als je vrienden ook zo’n printer hebben, kun je zelfs daarop een afbeelding laten printen. Met natuurlijk de nodige ‘geheime’ boodschap erin verwerkt.

Gadget

Het leuke aan de gadget is dat het ook perfect past bij jouw Harry Potter verzameling. Op de printer staat het Hogwarts logo en daaronder is een kleine ronde opening, je het wapenschild van je eigen Hogwarts huis in kunt toevoegen.

De printer is pas vanaf 1 november te koop. Niet getreurd: je kunt hem al pre-ordenen bij Amazon om er zeker van te zijn dat jij straks bewegende foto’s in huis hebt hangen.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

De Ochtendprofeet is er niks bij, mis nooit het laatste Harry Potter nieuws.