Niemand is het er over eens hoeveel meisjes er op deze foto staan

Nu aan het lezen

Niemand is het er over eens hoeveel meisjes er op deze foto staan

Niemand is het er over eens hoeveel meisjes er op deze foto staan

Kun je je de discussie om de jurk nog herinneren waarbij de een absoluut zeker was dat de jurk blauw was, terwijl de ander 100 procent zeker wist dat de jurk goud was? Hier heb je nog zo’n mooie foto om even te testen of je nog wakker bent op de vrijdagmiddag!

De Zweedse fotografe Tiziana Vergari deelde afgelopen week onderstaande foto op Instagram. Op de foto zijn verscheidende meisjes te zien in dezelfde jurk, maar om hoeveel verschillende meisjes gaat het nu eigenlijk?

Same but different | My entry #whpidentity for @instagram [thank you #instagram for this featuring ❤️]

Een foto die is geplaatst door tiziana vergari iPhoneography (@tizzia) op

De foto heeft op dit moment meer dan 1000 reacties waarbij een discussie is gestart over hoeveel verschillende meisjes er nu op de foto staan. Zijn het er drie? Vier? Twee? Is het een identieke tweeling? Niemand is het erover eens hoeveel verschillende meisjes er op de foto staan.

Waar de reacties het wel over eens zijn, is dat er een illusie is gecreëerd door middel van een spiegel. Waar deze spiegel zich dan weer echt bevindt is een ander discussiepunt in de reacties.

Uiteindelijk heeft Vergari zelf het verlossende woord gegeven in de reacties: er zijn twee verschillende meisjes in de foto. De foto is namelijk gemaakt van haar twee dochters die beiden in een andere spiegel kijken. Doordat de ene spiegel buiten het beeld van de foto valt, wordt de verwarring veroorzaakt legt Vergari uit.

Tizzia_response

 

 

Tosca (22) is blogger en afstudeerder bij OKGO Media. Gefascineerd door de snelle technologische ontwikkelingen en de invloed daarvan op de maatschappij.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.