Nieuwste barbie onthuld: met hoofddoek én sportpak - Vance

Nu aan het lezen

Nieuwste barbie onthuld: met hoofddoek én sportpak

Afbeelding via Twitter/consciouskidlib

Nieuwste barbie onthuld: met hoofddoek én sportpak

Barbie: het de pop waar vrijwel elk meisje vroeger mee speelde. Maar de tijden veranderen, en ook de vormen waarin deze pop verscheen, moest veranderen. Want hoewel de bekende Barbiepop vroeger voornamelijk te zien was als modepopje, wilde niet elk meisje meer daarmee spelen. Dus kwam daar langzaam verandering in.

Sinds 2016 zagen de pop van een super slank meisje veranderen naar een voorbeeld met verschillende maten. Kort, lang, dik of dun, net zoals de vrouwenlichamen. Maar dat was niet de enige verandering, want we zagen Barbie ook met andere beroepen verschijnen.

Ibtihaj Muhammed

Eind vorig jaar werd al bekend dat Olympisch schermster Ibtihaj Muhammad model zou staan voor de nieuwste Barbiepop. En sinds deze week is de pop eindelijk te koop. De Barbie heeft de naam van de schermster, doet aan dezelfde sport én heeft hetzelfde figuur, wat één van de eisen van Muhammed was. Ze wil namelijk dat elk meisje trots is op haar lichaam, ongeacht de maten. De Barbie is gestyled met Nike schoenen, een gezichtsmasker en handschoenen.

Sheroes

De Muhammed-Barbie maakt deel uit van een Shero-reeks, afgeleid van de term sheroes met vrouwelijke rolmodellen. Onder andere kunstenares Frida Kahlo, bokskampioene Nicola Adam Obe, journalist Martyna Wojciechowska en curvy model Ashley Graham gingen de schermster al voor.

Sporthoofddoek

Muhammed heeft zich niet alleen ingezet voor de Barbie. Eind vorig jaar kwam Nike met een sporthoofddoek voor moslima’s. Omdat een reguliere hijab niet prettig is om in te sporten, moest Muhammed altijd met zelfbedachte oplossingen komen. Door het zweten werd de hoofddoek zwaar en werd haar gehoor volledig belemmerd. Nike sprak daarom met verschillende sportende moslima’s om tot de beste oplossing te komen en aan de hand daarvan bracht het merk eind vorig jaar de sporthoofddoek uit.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.