Oscars komen later dan gepland: award show met 2 maanden verplaatst

Nu aan het lezen

De Oscars komen later dan gepland: award show met 2 maanden verplaatst

De Oscars komen later dan gepland: award show met 2 maanden verplaatst

Ook de belangrijkste award show van het jaar in de filmwereld heeft te maken met het coronavirus. De Oscars zullen daarom twee maanden later worden uitgereikt volgend jaar. In plaats van 28 februari, zal de show in 2021 pas op 25 april plaatsvinden. Dat werd bekend gemaakt door The Academy of Motion Picture Arts and Sciences.

Het is geen verrassing dat de uitreiking van de Oscars verplaatst wordt. In de wandelgangen ging dit gerucht namelijk al een tijdje rond.

Kans

De reden dat de belangrijkste award show van het jaar twee maanden vertraging op zal lopen, is omdat het op deze manier filmmakers een kans te geven die tijdens de coronacrisis vertraging hebben opgelopen met het produceren van films. Op die manier hoopt de organisatie hen de extra tijd te geven die ze nodig hebben om hun films alsnog te kunnen uitbrengen. Of slechts twee maanden hier genoeg voor is, blijft natuurlijk de vraag.

Uitgesteld

Het gebeurt niet vaak dat de Oscars worden uitgesteld. In 2021 zal de 93e editie van de show plaatsvinden en hiervoor is het slechts drie keer uitgesteld. Dat gebeurde in 1938 vanwege een overstroming in Los Angeles, in 1968 na de moord op Martin Luther King en in 1981 na de mislukte moordpoging op president Ronald Reagan.

Overigens wordt niet alleen de award show dit jaar uitgesteld, ook de opening van het Academy Museum of Motion Pictures is voorlopig verschoven. Dit museum zou op 14 december van dit jaar opengaan, maar dat is verplaatst naar 30 april 2021. Er wordt verwacht dat dit museum het hoogtepunt zal worden voor filmfans van over de hele wereld.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.