Palau is het eerste land dat zonnebrand gaat verbieden - Vance

Nu aan het lezen

Palau is het eerste land dat zonnebrand gaat verbieden

Palau is het eerste land dat zonnebrand gaat verbieden

Als je naar een zonnig land gaat, dan is zonnebrand toch wel het eerste waar je aan denkt om mee te nemen. Maar als jij toevallig ooit naar Palau gaat om vakantie te vieren, dan moet je hier toch nog een tweede keer over nadenken. Palau is namelijk het eerste land dat zonnebrand zal verbieden, om koraalriffen te beschermen. Het land in de Grote Oceaan zegt namelijk dat de chemicaliën in verschillende zonnebrandcrèmes giftig zijn voor het koraal en zeedieren.

Dat wil zeggen dat niet alle zonnebrandcrèmes verboden zullen worden, maar slechts degene met de stoffen oxybenzon, octocryleen en parabeen. Volgens de overheid is er voldoende bewijs dat deze stoffen schadelijk zijn voor het onderwaterleven.

Toch meenemen

Wanneer je toch zo’n zonnebrand het land inbrengt, moet deze worden ingeleverd als je wordt betrapt. Daarnaast staat er een boete van 1000 dollar op het verkopen en importeren van de zonnebrand. Volgens de president is dat een goede balans tussen educatie en het afschrikken van de toeristen.

Het koraalrif van Palau is dé trekpleister voor toeristen. Juist daarom zal deze nieuwe regel ingesteld worden. Vanaf 2020 is het niet meer mogelijk om zonnebrandcrèmes met die bepaalde stoffen mee te nemen. Door de stoffen zal het koraal verbleken en de groei remmen.

Daarnaast waarschuwen wetenschappers al langere tijd dat het koraal wereldwijd in een te snel tempo aan het afsterven is.

Andere landen volgen

Palau zal niet het enige land zijn waar de zonnebrand verboden wordt. Ook het Nederlandse eiland Bonaire heeft de verkoop van de crèmes gestopt. Zonnebrand met andere ingrediënten zijn hier wel toegestaan. Daarnaast zullen ook op het Amerikaanse eiland Hawaii de meeste zonnebrandcrèmes verboden worden.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.