Pokémon Go komt naar de Apple Watch - Vance

Nu aan het lezen

Pokémon Go komt naar de Apple Watch

Pokémon Go komt naar de Apple Watch

Pokémon Go is binnenkort ook beschikbaar als app voor Apple Watch, dat heeft Apple zojuist bekend gemaakt tijdens een persconferentie. Fans van de populaire game zaten al lang te wachten op een Watch variant van het spel, en dat is dus nu eindelijk realiteit.

Volgens het moederbedrijf van Pokémon Go, Niantic, is de Apple Watch bij uitstek geschikt voor het spelen van Pokémon Go, omdat je continu real time info krijgt over het spel terwijl je je fysiek beweegt. Je krijgt bijvoorbeeld een alert als je een wild Pokémon of Pokéstop tegen komt.

Schermafbeelding 2016-09-07 om 19.31.33 Schermafbeelding 2016-09-07 om 19.32.02 Schermafbeelding 2016-09-07 om 19.32.16

Fans in de zaal reageerden dolenthousiast. Volgens de product managers van Apple is Pokémon Go vooral een perfecte manier om meer beweging te krijgen, het stimuleert mensen om op pad te gaan en nieuwe Pokémon te ontdekken met behulp van een wearable.

De Pokémon Go app voor Apple Watch zal nog voor het eind van het jaar beschikbaar zijn, net als de nieuwe Apple Watch 2.

Marjolijn Kamphuis is Creative Director bij OK GO en hoofdredacteur van Vance.nl. Ze schrijft onder meer over technologie, media innovatie, inspiratie en creativiteit.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.