Professor waarschuwt: We hebben minder seks door Netflix

Nu aan het lezen

Professor waarschuwt: We hebben minder seks door Netflix

Professor waarschuwt: We hebben minder seks door Netflix

Je laptop of tablet mee naar bed om nog even een aflevering van een serie te kijken. Niets mis mee. Toch waarschuwt professor David Spiegelhalter hiervoor. Hij zegt dat door het kijken van series je libido verlaagt, je dus minder seks hebt en dat er dus uiteindelijk minder kinderen zullen komen.

David Spiegelhalter, een statisticus aan de Universiteit van Cambridge, zegt dat Britse koppels 40 procent minder seks hebben dan 20 jaar geleden. In 1990 hadden mensen gemiddeld 5 keer per maand seks, nu is dat 3 keer. Spiegelhalter zegt dat als dit zo doorgaat, dat koppels over 30 jaar helemaal geen seks meer hebben. En dat is volgens hem te wijten aan verslavende series als Game of Thrones, schrijft The Telegraph.

Eerder zeiden wetenschappers dat de afname van het libido kwam omdat mensen hun tablet mee naar bed namen. Volgens Spiegelhalter was het de ontwikkeling van de ‘enorme connectiviteit’ gesteund door Netflix en smartphones, waardoor mensen zich niet meer zullen vervelen.

Verontrustende trend

“Koppels tussen de 16 en 64 jaar hadden in het jaar 2000 gemiddeld nog 4 keer per maand seks, in 2010 was dat nog maar 3 keer. Het is een verontrustende trend dat koppels in 2030 helemaal geen seks meer zullen hebben.”

“Ik denk dat het komt door de box-set: ‘OMG, ik moet alle afleveringen van het tweede seizoen van Game of Thrones kijken'”, zegt Spiegelhalter. “We zijn heel de dag door verbonden en checken continu onze telefoons. Een paar jaar geleden was er na 23:30 uur niets meer op tv en gingen mensen zich vervelen. Het helpt zelfs wanneer de stroom uitvalt.”

Hoi! Wij maken Vance. Met een klein redactieteam schrijven we elke dag over toffe films en series maar ook over ander belangrijk nieuws in de wereld. Wil je dat wel eens van dichtbij bekijken door stage te lopen op onze redactie? Stuur dan eens een mailtje naar redactie at vance punt nl. Brabantse roots niet verplicht, Bossche bol meenemen op eerste gesprek mag wel.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.